1 de 10

La CUTE confirma l'autorització administrativa de cinc petits parcs solars

La Comissió informa desfavorablement sobre un micro parc eòlic a Vilalba dels Arcs

Vista general d'una planta solar fotovoltaica | ACN
per Aguaita.cat, Tortosa | 21 de setembre de 2022 a les 20:06 |
La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha ratificat l'autorització administrativa per a cinc plantes solars fotovoltaiques a la Galera, Ulldecona, Ascó i Flix. La primera és una central de 2 MW una superfície de captació de 2,64 ha. Les d'Ulldecona tindran 2 MW i 4 MW i 3,38 ha i 5,2 ha de superfície, respectivament. La planta d'Ascó produirà 2,31 MW i tindrà 3,77 ha de superfície i la instal·lació fotovoltaica de Flix és la més petita, amb 584 kW i 1,9 ha. Donarà subministrament a una estació de bombament i la promou la Comunitat de Regants Garrigues Sud. Pel que fa al parc eòlic MicroVilalba –1 aerogenerador de 3 MW-, el projecte està en un tràmit inicial i la CUTE ha fet notar que es projecta en una zona molt massificada.

Segons el nou decret d'energies renovables, la direcció general pot aprovar projectes d'energies renovables petits, de menys de 5 MW, per agilitzar els tràmits, però hi ha el compromís de portar les resolucions per raó d'urgència a la Comissió d'Urbanisme per donar-ne coneixement.


La CUTE ha celebrat la cinquena sessió anual este dimecres a la tarda a Tortosa. Com ha explicat Xavier Rehues, subdirector general de Coordinació Urbanística, la Comissió també ha rebut les consultes prèvies per reduir de 69 hectàrees a 38 els terrenys qualificats de servei tècnic per ús de la planta de valorització i dipòsit controlat de residus no especials de Classe II, al Paratge dels Magrells de Tivissa (Ribera d'Ebre), i també una consulta per permetre actuacions en construccions ramaderes existents que estan a menys de 1.000 metres del nucli de Batea (Terra Alta).

 

Participació