Torna el Delta Birding Festival, la fira ornitològica més important del mediterrani

La setena edició del festival tindrà lloc els propers 24, 25 i 26 de setembre i acollirà més d'un centenar d'activitats

El MónNatura envoltat de flamencs
El MónNatura envoltat de flamencs | Cedida
Aguaita.cat
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:59h
Els propers 24, 25 i 26 de setembre, MónNatura Delta acull la setena edició del Delta Birding Festival, l’únic festival espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a l’estudi i conservació d’ocells i natura. El territori tornarà a ser el centre del món ornitològic amb més d’un centenar de propostes molt diverses, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

La fira ornitològica més important del mediterrani es consolida, després de tenir un gran èxit de convocatòria els anys anteriors amb més d’un miler d’aficionats en cada edició. La proposta d'enguany compta amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats, com poden ser sortides en vaixell, alliberament d’aus, conferències i exposicions, entre d’altres.

Este és l’únic festival espanyol que destina el preu de les entrades a projectes de conservació dels ocells. Enguany, els ingressos es destinaran a recolzar un projecte d’integració i col·laboració dels membres de la tribu dels Daasanach de Kènia amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la riquesa ornitològica de la regió del llac Turkana i el possible desenvolupament com a destí ecoturístic. En els darrers anys, gràcies a la venda de les entrades i a la implicació dels visitants s’ha aconseguit recaptar més de 20.000€ per dedicar-los a projectes com l’Atles d’Ocells nidificants Europeu o els estudis sobre la tórtora eurasiàtica, entre d’altres.

Especialistes internacionals i gran varietat d’activitats
El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents, molts d’ells amb fama internacional, i molta popularitat pel gran nombre d’activitats programades, com ara sortides en vaixell per veure ocells pelàgics a mar obert o limícoles a la badia del Fangar, visites a la reserva integral de la llacuna de l’Aufacada o a la de Vilacoto, o a l’interior d’una finca privada que normalment no es pot visitar.

Una altra de les activitats que ofereix el festival són els tallers de seguiment de rastres d’animals o de gravació de cants d’ocells. Sortides nocturnes per descobrir els mussols i els enganyapastors, nombroses activitats per a infants dins el recinte de MónNatura Delta,   i un reguitzell de concursos: de fotografia, d’identificació d’aus, per a nens, d’enregistrament de sons nocturns amb magnífics premis.

Al programa d’activitats se li suma una gran fira amb varietat d’expositors de productes i serveis relacionats amb la natura, l’ecoturisme i l’observació dels ocells i la fauna, destacant la gran participació de les principals marques d’òptica i fotografia i un gran nombre d’estands de llibres, altres productes, destins, viatges i altres serveis.

A més, enguany també se celebren 25 anys del prestigiós concurs fotogràfic internacional de l’associació MontPhoto i es presentarà una exposició inèdita de 25 de les fotografies premiades al llarg de tot este període el motiu de les quals siguin els ocells.