Milloren les infraestructures de sanejament de les aigües residuals de l'Ametlla de Mar

L'ACA ha destinat 1,9 MEUR per acabar amb les males olors provocades per les aigües residuals, així com per evitar els vessaments a les platges del municipi

La millora ha d'acabar amb els problemes de males olors a l'Ametlla de Mar.
La millora ha d'acabar amb els problemes de males olors a l'Ametlla de Mar. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
07 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:10h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha destinat 1,9 milions d'euros en l'adequació de la xarxa de sanejament en alta del municipi de l'Ametlla de Mar. Uns treballs que s'han allargat diversos anys i que s'han dut a terme perquè la xarxa de sanejament municipal no tenia prou capacitat per absorbir les aigües abocades i, en alguns punts, es produïen sobreeiximents que provocaven problemes d'olors al centre del poble.

Amb la construcció de les noves estacions de bombament, juntament amb un sistema de dosodorització, es redistribuirà el transport de les aigües residuals, reduint els episodis de mals olors. També s'evitaran vessaments a les platges del municipi, sobretot en episodis de pluges intenses quan es poden produir sobreeiximents.

Les actuacions finalitzades recentment s'han concentrat en la construcció de diverses estacions de bombament, en l'habilitació de canonades d'impulsió, així com millores del telecontrol. Prèviament, ja s'havien fet actuacions consistents en la connexió de la canonada de retorn amb l'emissari i la construcció d'un nou ramal amb recorregut nou, el qual va directament a depuradora, aconseguint alleugerir el cabal a la xarxa de clavegueram.