Els camarlencs Isabel Hierro i Javi Araguz cocreen una novel·la amb més de 800.000 estudiants

El primer capítol de la novel·la Madriguera està disponible a la plataforma de lectura interactiva Fiction Express

Isabel Hierro i Javi Araguz autors de Madriguera
Isabel Hierro i Javi Araguz autors de Madriguera | Cedida
Aguaita.cat
15 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:27h
La camarlenca IsabelHierro i el barceloní JaviAraguz, afincats a Camarles, cocrearan una novel·la amb més de 800.000lectors de la plataforma per a escoles FictionExpress.

Utilitzada en més de 300escolescatalanes, 1.500 a l’estat espanyol i 9.000 de tot el món, FictionExpress vol enfortirl’hàbitlector dels alumnes i millorar les seues competències lingüístiques treballant la llengua de manera integral. L’acompanyarà en l’experiència l’autor barceloní Javier Araguz, amb qui Hierro col·labora freqüentment.

La obra, que duu el nom de Madriguera, se situa en una ciutat del mateix nom, subterrada, que simula les ciutats de la superfície de la Terra, ara desaparegudes. Gairebé no hi ha animals, no hi ha llum solar i no s’hi coneix el cel ni el mar. La Brisa, la protagonista, es questiona la realitat quan el seu tiet torna de la superfície i li explica el que hi ha vist.

IsabelHierro, (nascuda a Camarles, 1976), ha publicat diverses obres en diversos idiomes i països. Va començar la seva carrera literària el 2011 amb la novel·la LaEstrella, escrita juntament amb Javi Araguz, que va ser finalista del primer PremiAsdePicasdeLiteraturaJuvenil. També ha escrit en col·laboració amb Araguz la trilogia juvenil Borealia. A més de la seua trajectòria com a escriptora, Hierro combina la seva passió per la literatura amb la il·lustració i l'audiovisual. Juntament amb Araguz, va fundar el laboratori d'idees i producció AlidraCreative. Actualment, es troben preparant la seva incursió al cinema amb la pel·lícula "Savant".

JaviAraguz (Barcelona, 1982) ha publicat una dotzena obres, incloent novel·les, contes i llibrejocs, en diversos idiomes i en més de vint països. Va començar la seva carrera literària el 2007 amb la trilogia ElmóndeKomori i ha continuat escrivint sol i també, col·laborant amb altres autors, principalment amb Isabel Hierro. També treballa en il·lustració i audiovisual.
 

Sobre Fiction Express

Completament digital, el mètode consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra.

D’este procés de lectura tan apreciat pels lectors, en diverses propostes pel professorat: el questionari, projectes per treballar competències transversals i altres exercicis de vocabulari, comprensió lectora, escriptura i oralitat per treballar totes les dimensions de la llengua. Recentment, FictionExpress va ser escollida com a MillorplataformaeducativadigitaldelMón als prestigiosos BettAwards de Londres.


La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents.