El carnisser Josep Fóres Cid rep el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022

La història de l'empresa es remunta a l’any 1981, quan Josep Forés va obrir una petita carnisseria a Tortosa amb la idea de vendre productes amb la recepta familiar

Una imatge de l'empresa Fóres &Cid elaborant els seus productes
Una imatge de l'empresa Fóres &Cid elaborant els seus productes | Santi Martorell (Empresa Fóres&Cid)
Aguaita.cat
15 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:00h
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a un total de 25 persones, de les quals 10 són flequers, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com ha publicat recentment el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Resolució ACC/2151/2022, de 6 de juliol, per la qual s'atorga el diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a diverses persones). Entre elles, hi figura Josep Fóres Cid, carnisser, cansalader i xarcuter de Tortosa.

La història de l'empresa es remunta a l’any 1981, quan Josep Forés va obrir una petita carnisseria a Tortosa amb la idea de donar servei de venda de carn de porc i fer embotits amb la recepta familiar de la iaia.

La primera carnisseria de Forés & Cid Cansaladers estava situada al mercat central de Tortosa i l’obrador, al barri de Remolins. Este punt de venda prompte va quedar petit com expliquen, en la seua biografia i l’any 1987 van inaugurar una fàbrica al polígon industrial Baix Ebre, on des d’aleshores elaboren els seus productes i els repartixen pel territori.

L'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà/ana exerceix el seu ofici, per la qual cosa només s'atorga a les persones que acreditin una llarga trajectòria professional reconeguda de com a mínim quinze anys, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.