Els docents es concentren a Amposta en l’últim dia de la primera onada de jornades de vaga

La vaga unitària convocada pels sindicats educatius continuarà els dies 29 i 30 de març i se sumarà a la del 23 de març contra la sentència del català

La concentració d'este dijous a Amposta.
La concentració d'este dijous a Amposta. | Cedida
Aguaita.cat
17 de març del 2022
Actualitzat a les 20:12h
Els docents han tornat a protestar este dijous, esta vegada amb una concentració a Amposta, en l’últim dia de la primera onada de jornades de vaga, que ha aplegat unes 150 persones a la plaça del Mercat. Amb pancartes de “Ja n’hi ha prou, ens aturem”, “No és per les vacances, és per les mancances”, “Ens hi juguem el futur” o “Ens plantem per dignitat”, la comunitat educativa ebrenca s’ha tornat a mobilitzar, després de fer-ho ahir a Tortosa, en una vaga unitària convocada pels sindicats educatius que tindrà continuïtat els dies 29 i 30 de març i que se sumarà a la del 23 de març contra la sentència del català.

El conseller d'Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray, havia anunciat ahir, en plena segona jornada de vaga de mestres, que els centres catalans tindran permís per no canviar el currículum el curs vinent. Esta era una de les demandes que havien fet arribar els sindicats de mestres al llarg de les últimes setmanes i que apareix en els principis de la vaga, que es va desencadenar per l'avançament del curs escolar. Per tant, l’anunci del conseller, de qui demanen la dimissió, ha estat rebut amb fredor pels sindicats. Demanen a més arribar al 6% del PIB en inversió educativa, reduir ràtios, estabilitat del personal interí, retirar el nou calendari escolar i també volen que el conseller es comprometa amb el català contra la sentència que imposa un mínim del 25% de català.

Pel que fa a l'aplicació del nou calendari escolar, el conseller d'Educació s'ha mostrat inflexible, com també ho va fer el president Pere Aragonès fa unes setmanes en sessió de control al Parlament. Si res no canvia, el curs 2022-2023 ha d’arrencar el 5 de setembre, una setmana abans del que és habitual.

Cal destacar que la concentració d'Amposta és molt important per la capacitat de participació del personal docent de les Terres de l'Ebre ja que la resta dels territoris s'han adherit a les mobilitzacions de Barcelona.