Tortosa renova l'enllumenat de l'avinguda Lleida

També s'han instal·lat llums en tres passos de vianants de la ciutat amb l'objectiu de millorar la seguretat en la circulació viària

Meritxell Roigé, Ferran Bel i Domingo Tomàs durant la roda de premsa de presentació de la renovació de l'enllumenat de l'avinguda Lleida.
Meritxell Roigé, Ferran Bel i Domingo Tomàs durant la roda de premsa de presentació de la renovació de l'enllumenat de l'avinguda Lleida. | Ajuntament de Tortosa
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a la 13:28h
L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat els treballs de renovació integral de l'enllumenat de l'avinguda Lleida i de l'espai destinat a aparcament en superfície al costat del parc municipal. L'obra ha consistit en la instal·lació de 9 bàculs amb 16 lluminàries de tecnologia led i dos d'addicionals de llum ambiental. A l'aparcament s'han instal·lat tres bàculs amb els corresponents projectors lumínics. Per dur a terme esta actuació, que s'ha fet amb recursos propis i en el marc dels treballs executat per l'empresa a la qual es va externalitzar el manteniment de l'enllumenat públic, s'ha hagut de substituir la línia elèctrica, degut al seu mal estat, segons ha informat el consistori tortosí.

L'execució, que ha tingut un cost d'11.000 euros, ha estat força complexa i s'ha requerit la participació d'Endesa, Gas Natural i Aigües de Tortosa, en tant que és punt de confluència de tots estos serveis. L'alcalde, Ferran Bel, ha precisat que "esta era una reivindicació tant dels comerciants com de l'associació de veïns del Temple".

Pacificació del trànsit
De la mateixa manera, també s'han realitzat mesures de pacificació del trànsit que s'han dut a terme durant les últimes setmanes. Es tracta, essencialment, de la instal·lació de llums en tres passos de vianants amb l'objectiu de millorar la seguretat en la circulació viària.

Es tracta de focus emissors de llum que s'autogestionen amb energia solar, que van instal·lats de manera transversal a la calçada, i altres de reflectants que reforcen tot el perímetre dels passos. De moment se n'han instal·lat a l'avinguda Lleida —a l'alçada del pont de la Via Verda— i a les cruïlles del passeig Moreira amb el carrer Canonge Massip i de la carretera de la Simpàtica amb el camí Rastre-Estació.

El cost d'estos tres passos ha estat d'uns 1.900 euros. La regidora de Mobilitat ha avançat que s'estudiarà instal·lar estes mesures de pacificació viària a altres punts de la ciutat en base a la necessitat i al resultat dels actuals.