Deltebre Dansa celebra vint anys de connexió artística amb la natura i les persones

El festival reuneix més de 200 artistes internacionals i dona protagonisme al talent emergent i la participació veïnal

  • Ballarins del Deltebre Dansa, a l'acció d'improvisació als arrossars inclosa a la programació de la 20a edició -
Publicat el 14 de juliol de 2025 a les 09:46
Actualitzat el 14 de juliol de 2025 a les 11:40

Deltebre Dansa celebra vint anys d’arts escèniques consolidant-se com un referent internacional de la dansa contemporània i alhora reivindicant la connexió amb l’entorn natural i humà. Este 2025, el festival ofereix una vintena d’espectacles i tallers amb més de 200 artistes de cinquanta nacionalitats. “La gent té ganes de reconnectar amb les persones i la natura”, ha afirmat Roberto Olivan, director i fundador del certamen.

El festival aposta per una combinació entre vessant professional i propostes obertes al públic, tot mostrant les tendències actuals de la dansa contemporània. Ahir a la nit, una obra comunitària creada per una quarantena de ballarins i veïns de Deltebre va recordar la trajectòria històrica del certamen.

Una edició per mirar enrere i cap al futur

En motiu de l’efemèride, Deltebre Dansa recupera noms destacats que han participat en edicions anteriors i, al mateix temps, dona protagonisme a noves veus artístiques a través del Showcase Deltebre Dansa: Emerging Voices Dance, una mostra de peces curtes creades pels mateixos participants i seleccionades per la direcció artística.

“La generositat de la gent de les Terres de l’Ebre i el prestigi de la dansa és el que ens fa únics”, ha explicat Olivan, tot remarcant el valor emocional i transformador que ofereix el festival.

Complicitat amb el territori i inclusivitat

Una de les apostes més potents del festival és la implicació directa de la comunitat local. Este diumenge a la nit, la carpa principal va acollir una obra comunitària amb participants d’entre 8 i 71 anys, una proposta inclusiva que compta amb la col·laboració d’entitats de persones amb capacitats diverses o en risc d’exclusió social.

El projecte, impulsat per Erick Jiménez, Thomas Guiraud i Roberto Magro, s’ha treballat durant una setmana i gira al voltant del pas del temps i l’evolució personal i col·lectiva. “Hi ha una barreja de generacions, de cossos i diversitat que fa un traspàs en el temps”, ha explicat Rocío Gisbert, coordinadora dels estadis d’iniciació.

Improvisació entre arrossars

Una altra de les imatges icòniques de Deltebre Dansa ha tornat a ser la improvisació entre arrossars. A la Barraca d’en Salvador, una trentena de ballarins han fusionat moviment, música i paisatge en una experiència que busca regenerar el vincle entre art i natura.

La vintena edició del Deltebre Dansa s’allargarà fins al 20 de juliol, amb la presència dels millors professors de dansa contemporània internacional i un esperit que combina exigència artística, obertura social i arrelament al territori.