Surten del port industrial d'Alcanar 40.000 tones de ciment cap a Estats Units

En els quatre primers mesos de 2015, pràcticament la totalitat de les sortides de ciment i clínker de Cemex, 350.000 tones, s'han destinat a l'exportació

per Redacció , Alcanar, 8 de maig de 2015 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El mercant Hanhai emprendrà avui el viatge cap a Houston. Foto: Cedida Cemex


D’Alcanar a Houston. Del Montsià als Estats Units. Este és el trajecte que cobrirà el mercant Hanhai, que està previst que avui mateix salpe del port de la cimentera d’Alcanar, on està atracat, amb els cellers plens de ciment provinent de la fàbrica Cemex. Segons ha informat l’empresa, el vaixell transportarà un total de 40.500 tones de ciment tipus 52,5. En els quatre primers mesos de 2015, pràcticament la totalitat de les sortides de ciment i clínker d'esta fàbrica s'han destinat a l'exportació, arribant a les 350.000 tones.


El ciment que a partir d'avui serà traslladat als Estats Units és unproducte especial i diferent al que es comercialitza a Espanya i a Europa, ja que el mercat nord-americà només autoritza la importació de ciment d'unes característiques i qualitat especials, adaptades a les exigències i normativa del país. “Per permetre que el ciment d'Alcanar creue les fronteres nord-americanes s'ha hagut de complir un complicat i exhaustiu procés d'homologació, que ha estat finalment aprovat pel Departament de Transports de Texas per a la seva venda al país”, ha informat Cemex.

Els cellers del vaixell s'han carregat en 5 dies, gràcies al procés de càrrega automàtica, que es duu a terme des de les sitges d'emmagatzematge, a través de cinta transportadora, fins al moll 1 on està atracat el mercant.


L'acord entre Ports de la Generalitat i CEMEX per al dragatge del port d'Alcanar ha permès que d’esta instal·lació portuària entren i surten vaixells de gran calat, com el qual avui salparà caps als Estats Units. De fet, el nou calat de la instal·lació portuària ha permès gairebé duplicar la capacitat de càrrega màxima dels vaixells que atraquen en este port, en passar d'un màxim de 25.000 a 40.000 tones de càrrega.

El port industrial d'Alcanar disposa de dos dàrsenes i tres molls comercials, forma part dels ports de l'àmbit de Ports de la Generalitat i està atorgat en concessió administrativa a Cemex, que ho explota per al tràfic de les mercaderies produïdes a la cimentera d'Alcanar, principalment ciment i clínker.

 

Participació