Els premis IDECE guardonen quatre treballs sobre el Trabucador, els microplàstics, la llengua i el modernisme

El guanyador d’esta 12a edició ha estat Dan Vinyes Rodríguez, de l'institut els Alfacs de la Ràpita

Alumnes guanyadors, durant l'entrega dels premis.
Alumnes guanyadors, durant l'entrega dels premis. | Cedida
Redacció
19 de novembre del 2023
Actualitzat a les 8:38h
Miravet ha acollit este dissabte l'acte de lliurament dels premis IDECE en la seua dotzena edició, coincidint amb la commemoració del 30è aniversari de l'organisme. Els guardons busquen fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior.

El guanyador d’esta 12a edició dels Premis IDECE ha estat Dan Vinyes Rodríguez, de la Ràpita (Institut els Alfacs), pel treball ‘Proposta de millora per al Trabucador’, que ha rebut el primer premi dotat amb 1.500 euros. El segon premi, dotat amb 1.000 euros, se l’ha endut Núria Mulet Martí, de Deltebre (Institut de Deltebre), pel treball ‘Microplàstics, el verí dels ecosistemes i la salut humana a l’Ebre’; el tercer premi, dotat amb 700 euros, se l’ha endut Clàudia Salaet Folqué, de Benifallet (Institut Dertosa), pel treball ‘Més enllà del català oriental’; i el quart premi, dotat amb 500 euros, se l’ha endut Gerard Fabregat Sangres, de Tortosa (Institut Dertosa), pel treball ‘Catalan Modernism in the Ebro Lands’.

Els joves han exposat els seus treballs i han participat d’un col·loqui en el qual han conversat sobre la seua visió i el seu futur a les Terres de l’Ebre.