1 de 10
Nuclears

L'error humà que ha tornat a provocar una incidència a la nuclear d'Ascó

ANAV notifica una descàrrega d'aigua per error a l'edifici de control de la nuclear Ascó II

Torre de refrigeració de la nuclear d'Ascó. | ACN (Anna Ferràs)
per Aguaita.cat, Ascó | 26 de setembre de 2023 a les 09:59 |
L'Associació Nuclear AscóVandellòs (ANAV) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear una activació errònia de la descàrrega d'aigua contra incendis a la sala de repartiment de cables nord a la unitat Ascó II.

L'incident s'ha produït este dilluns a la tarda, per un error de la seqüència de col·locació rutinària d'un bloqueig contra incendis. Un cop descartat que no hi havia un incendi real a l'edifici, la descàrrega d'aigua s'ha interromput i s'ha aïllat l'extinció per aigua a l'edifici de control. Es fan feines d'assecament i neteja a la sala. La incidència no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania i el medi ambient. La planta nuclear es manté estable i opera al 100%.


L'abocament d'aigua a la sala nord de repartiment de cablejat de l'edifici de control l'ha provocat l'obertura d'una vàlvula d'aportació d'aigua. Ha passat quan s'ha col·locat per error un descàrrec sobre el sistema d'extinció contra incendis. Un armari de relés que no s'han danyat. S'han instal·lat sistemes d'assecatge portàtils per reduir la humitat ambiental.

El CSN assegurar que els sistemes de seguretat de la instal·lació nuclear han funcionat correctament. El succés s'ha qualificat, de moment, de nivell 0 a l'escala INES.

 

Arxivat a:
General, nuclear, Ascó II
Participació