1 de 10

Norma Pujol, satisfeta que s’executen els 2 milions en recuperar el meandre de Flix

La diputada lamenta que el govern espanyol seguisca pendent de complir amb el Pla de Restitució Territorial de l’Ebre

El meandre de Flix, on es destinaran dos milions d'euros en actuacions de restauració mediambiental | Ariadna Escoda
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 27 de gener de 2023 a les 17:16 |
La diputada Norma Pujol s’ha mostrat molt satisfeta “perquè la feina feta des del Congrés de Diputats, amb l’esmena que Esquerra Republicana vàrem introduir en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2022, obtenint 2 milions d’euros per la restauració de l’embassament de Flix, s’ha pogut concretar en  diverses accions que executarà l’Agència Catalana de l’Aigua en la millora ambiental del meandre”.

“Això complementa la gran actuació ambiental que s’ha fet a l’embassament de Flix i aporta solucions a problemes històrics de manca de connectivitat fluvial, salubritat i cabals, per un espai protegit que ha estat sistemàticament abandonat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la qual en té la competència, però mai n’ha fet res al respecte”, declara la diputada.


D’altra banda, Pujol ha lamentat que el govern espanyol, i més concretament el PSOE, encara estigui pendent de complir els compromisos adquirits i signats l’any 2010 amb el Pla de Restitució Territorial de l’Ebre. Este Pla afectava el proveïment i abastiment d’aigua de 71 municipis de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre i la Terra Alta, amb l’execució de 144 actuacions relacionades amb dipòsits, instal·lacions, captacions i sistemes de control de la qualitat de l'aigua.

“Recordem molt bé com l’any 2010, el llavors secretari d'Estat amb el govern del PSOE, Josep Puxeu, va anunciar les actuacions incloses en el Pla de Restitució Territorial, però tretze anys després, més d’una trentena d'obres del Pla encara resten pendents, i municipis com Móra la Nova, Garcia, Falset o Roquetes, continuen esperant i reclamant-ne la seua execució”. Ha afirmat

 

Participació