L'incendi de Corbera d'Ebre salta la carretera TV-7333 i té un potencial de milers d'hectàrees

Els Bombers de la Generalitat activen tots els efectius del cos per tal que es presenten als seus parcs sempre i quan hi haja vehicles

L'incendi de Corbera d'Ebre.
L'incendi de Corbera d'Ebre. | @canfarolets
Aguaita.cat
15 de juny del 2022
Actualitzat a les 23:27h
ACTUALITZACIÓ 23:00 HORES

Els Bombers de la Generalitat han informat a les 22.00 hores que l'incendi que crema des de primera hora de la tarda a Corbera d'Ebre ha aconseguit saltar el primer eix de confinament, que era la carretera TV-7333, on inicialment havien centrat esforços per intentar aturar l'avenç de les flames. Un cop superat este obstacle físic, l'incendi, que roman actiu a estes hores de la nit, manté un potencial de milers d'hectàrees.  El foc afecta el paratge de les Camposines, un parc eòlic, i té el perill afegit que el foc fa esclatar alguns explosius que romanen al terreny des de la guerra civil, segons ha explicat l'alcalde de Corbera d'Ebre.

Els Bombers de la Generalitat han activa arreu de Catalunya l'anomenada fase M2, en virtut de la qual tots els efectius del cos han de presentar-se als seus parcs sempre i quan hi haja vehicles amb els quals treballar. La mesura es pren després d'una tarda complicada en què el cos d'extinció d'incendis ha hagut de fer front a sis focs de forma simultània, els més importants dels quals continuen descontrolats. En este sentit, les tasques d'extinció de l'incendi de Corbera d'Ebre i el de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera),es mantindran durant la nit, així com les dels altres incendis. En paral·lel, Protecció Civil ha anunciat que el Pla Inofcat s'ha apujat a fase d'Emergència 1 pels diferents incendis actius i simultanis. 

ACTUALITZACIÓ 21:00 HORES

L'incendi de Corbera d'Ebre (Terra Alta) ja afecta unes entre unes 250 i unes 300 hectàrees, amb un potencial de 8.000, segons han explicat els Bombers des del centre de comandament del foc d’Artesa de Segre. L'avís s'ha rebut a les 14.53 h i hi treballen 40 dotacions terrestres i sis mitjans aeris (dos helicòpters de comandament, dos bom-barders i dos avions de vigilància i atac) dels Bombers. Segons han indicat, el foc ha fet focus secundaris i se n'han localitzat alguns a 50 metres del principal. Ha calgut tallar la carretera TV-7333, entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs, en els dos sentits de la marxa. Els Bombers han destacat que les tempestes de l'Aragó, que s'estan desplaçant cap a la zona de l'incendi, dificulten l'extinció.

Tot i les condicions meteorològiques, amb vent i altes temperatures, els Bombers han aconseguit conduir el foc cap a una zona de camps, a tocar de la carretera. Els Agents Rurals estan perimetrant la zona afectada i els Bombers s'han distribuït en una àrea de 200 hectàrees per fer front al foc. Les flames han afectat un parc eòlic. El foc afecta el paratge de les Camposines.

ACTUALITZACIÓ 20.30 HORES

Segons informen els Agents Rurals ja són 150 hectàrees les que cremen a Corbera d'Ebre. Actualment treballen 37 dotacions terrestres i 6 mitjans aèris dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

L’incendi de Corbera d’Ebre ha estat alertat a les 14.54h. El foc afecta el paratge de les Camposines. En aquests moments hi treballen 40 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 2 bombarders i 2 avions de vigilància i atac). El foc ha fet focus secundaris; se n’han localitzat alguns a 50 metres del focus principal de foc. Els Bombers han sol·licitat el tall de la carretera TV-7333, entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs. Segons informa el Servei Català de Trànsit, la via està tallada entre els quilòmetres 0 i 8 en ambdós sentits de la marxa.

En aquests moments, les tempestes de l’Aragó, que estan desplaçant vent cap a la zona de l’incendi, ha complicat les tasques d’extinció. Malgrat això, els Bombers han aconseguit conduir el foc cap a una zona de camps, a tocar de la carretera. Els Agents Rurals estan perimetrant la zona afectada. Tot i això, els Bombers s'han distribuït en una àrea de 200 hectàrees per fer front a aquest foc.


17:00 hores
L'incendi que afecta el terme municipal de Corberad'Ebre (Terra Alta) jaafecta unes 50hectàrees, segons les estimacions dels AgentsRurals. Els Bombers han rebut l'avís a les 14.53 hores i hi treballen 26dotacionsterrestres i quatreaèries. Els efectius combaten les flames a la zonadelCalvari. Segons han apuntat, el flanc dret i el cap de l'incendi avancen i s'estan desplegant estratègies per ancorar les flames i evitar que s'acostin a la carretera TV-7331. El foc ja ha afectat un parceòlic. El vent i les altes temperatures dificulten les tasques d'extinció.
Per incendi forestal, tallada la TV-7333 entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs.
 > deCorberad'Ebre, AntoniÁlvarez, ha explicat en declaracions a CatalunyaInformació que els camps de conreu que hi ha en un barranc estan ajudant a evitar que les flames es propaguen amb més rapidesa, si bé van cap a la cresta. També ha afegit que hi ha hagut alguna explosió de bombes de la GuerraCivil que hi ha escampades pel terme municipal.

A conseqüència  de l'incendi forestal, tallada la TV-7333 entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs.
 

Incendi a Corbera d'Ebre este dimecres a la tarda Foto: Protecció Civil de Riba-roja d'Ebre