La cantautora Lia Sampai presenta nou single i prepara un tercer disc inspirat en les Terres de l'Ebre

La cantant d'arrels ebrenques presenta juntament amb el guitarrista Adrià Pagès 'Orfeu', un tema sorgit dels versos de Joan Vinyoli

Fotograma del videoclip 'Orfeu'
Fotograma del videoclip 'Orfeu' | Cedida
Aguaita.cat
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:14h
La cantautora d'arrels ebrenques Lia Ibáñez, coneguda com a Lia Sampai (Barcelona, 1995) ha presentat este dimarts 'Orfeu', un nou single creat a partir dels versos de Joan Vinyoli, on s’endinsa en el misteri de les paraules i la música, capaces de despertar poders tel·lúrics i il·luminar racons de l’esperit encara ocults.

Lia Sampai i el guitarrista Adrià Pagès s’aboquen a esta força per ser vehicle dels mots del poeta, musicant els versos de Vinyoli amb veu ferma i transcendent. 



Per plasmar visualment el poder de la poesia i les arts òrfiques, Lia Sampai i Adrià Pagès aposten per dues imatges: el cavall salvatge i la dansa terrenal. Dos elements que es volen fondre en un de sol, evocant així la força, la ferocitat i l’energia amb què la poesia ens toca i ens transforma. El poder de la paraula, protagonista en estos versos de Vinyoli, està sempre al centre de la música de Lia Sampai qui, al servei del poeta, explora en esta cançó la seua vessant més enèrgica i mística.

En marxa el tercer disc
Lia Sampai va publicar el seu primer disc “La Fada Ignorant” l’any 2019, fruit del premi que va obtenir al Concurs de Cantautors de la FI, a Andorra, el 2018. Va ser per enregistrar este primer treball, que Lia Sampai va conèixer a Adrià Pagès, guitarrista i compositor, amb qui han publicat també un segon disc l’any 2021, anomenat “Amagatalls de llum”. 

Actriu i psicòloga de formació, Lia Sampai s’endinsa en el món de la música l’any 2017, concursant en certàmens de cançó d’autor. De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seues cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos. Guanyadora de nombrosos reconeixements, avui ja prepara un tercer treball, on ens parlarà de les Terres de l’Ebre, bressol de les vivències de la cantautora que són sempre llavor de les seues cançons. De fet, els iaios de Lia Ibañez són de Santa Bàrbara, allà hi va passar molts moments de la seua infantesa i avui en dia també hi té part de la família.