La producció hidroelèctrica a Riba-roja i Flix creix un 41% el 2020

Endesa genera als dos embassaments l'energia que consumeixen tot un any les llars de Tarragona i l'Ebre

per Aguaita.cat , Riba-roja, 19 de març de 2021 a les 19:18 |
Embassament de Flix | Arxiu
Enel Green Power, la divisió de renovables d'Endesa, va produir 930 gigawatts hora (GWh) d'energia hidroelèctrica a Riba-roja i Flix, l'any passat. Això representa un 41,2% més d'energia produïda que el 2019 i equival al consum energètic anual de totes les famílies de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La mitjana històrica és lleugerament superior, de 964 GWh (un 3,6% més). L'augment respecte del 2019 es deu a l'alt volum de precipitacions de l'any passat i les nevades acumulades durant l'hivern. Endesa apunta que ha millorat "l'eficiència operativa" de les centrals, laminant crescudes per regular el cabal o fent buidatges extraordinaris per arrossegar els macròfits del tram final.

Els embassaments d'Endesa a les Terres de l'Ebre van acumular aigua fins al 93,1% de la seua capacitat total de mitjana, dels 136 hectòmetres cúbics de capacitat global que té la conca, es van acumular a 31 de desembre reserves de fins a 127 hectòmetres cúbics.

 
Secció/Subsecció: Economia, Energia

Codificació territorial: Camp de Tarragona, Catalunya, Terres de l'Ebre
Categories: Economia, Text, Camp de Tarragona, Catalunya, Energia, Terres de l'Ebre
Id: 3775341
Etiquetes consum, Endesa, energia, Hidroelèctrica, producció, renovables, Riba-roja i Flix, riu Ebre
Fotos
Primer pla de l'aigua de l'Ebre picada a la sortida de les comportes de l'embassament de Flix i amb l'indicador del nivell del riu. Imatge del 12 d'abril de 2018 (horitzontal) 
Dijous, 12 abril 2018
Primer pla de l'aigua de l'Ebre picada a la sortida de les comportes de l'embassament de Flix i amb l'indicador del...
Pla general de les comportes desembassant l'aigua de l'Ebre al pantà de Flix. Imatge del 12 d'abril de 2018 (horitzontal)
Dijous, 12 abril 2018
Pla general de les comportes desembassant l'aigua de l'Ebre al pantà de Flix. Imatge del 12 d'abril de 2018 (horitzontal)

 

Participació