Les residències ebrenques resisteixen un mes sense cap mort per Covid-19

Actualment només hi ha un usuari ingressat i ja s'han vacunat més d'un miler de persones d'edat avançada

Dues infermeres vacunant contra la covid-19 la primera usuària que es va vacunar a l'Ebre, l'Antònia Sedó, de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre.
Dues infermeres vacunant contra la covid-19 la primera usuària que es va vacunar a l'Ebre, l'Antònia Sedó, de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre. | ACN / A. Ferràs
Aguaita.cat
10 de març del 2021
Actualitzat a les 10:55h
Les residències de persones grans de les Terres de l'Ebre superen el primer mes sense cap mort per Covid-19. L'última defunció registrada pel portal habilitat per Salut per consultar les dades del Coronavirus data del 7 de febrer, mentre fan constar també que des del 18 de febrer no ingressa cap altre pacient a l'hospital a causa del virus. Les persones grans i els que viuen a les residències de la tercera edat son dels que més han patit els efectes del virus durant aquest any, per això aquestes dades, extretes íntegrament de la pàgina dadescovid.cat, deixen un bri d'esperança cap a als mesos que vindràn.

Des del 27 de desembre, data en que es va iniciar la vacunació a les Terres de l'Ebre, han mort 44 persones, només 3 d'elles a les residències, pel qual el percentatge que representaven de defuncions de persones d'edat avançada de les residències ha descendit més de 20 punts. Per tant, l'administració del vaccí juga un paper clau en mantenir lliures de Covid-19 els centres de la tercera edat del territori. Actualment, 1.514 usuaris de les residències (el 95%) ja té administrada la primera dosi de la vacuna, i fins a 1.389 (el 88%) les dues dosis.

A banda, cada dia se segueixen fent desenes de proves PCR per detectar qualsevol cas a les residències de gent gran. El darrer pic més alt de la pandèmia als centres de la tercera edat va ser a mitjans de gener, quan es van arribar a detectar més de 30 casos diaris durant una setmana.

Avui, totes les residències ebrenques són "verdes", tret la Santa Creu de Jesús, on un dels usuaris ha estat hospitalitzat per altres causes i ha donat positiu en Covid-19. Actualment el risc de rebrot a l'Ebre se situa en 67 punts, lleugerament per sobre de l'índex moderat.