«Respectem i Xalem» la nova campanya a les xarxes per als joves ebrencs contra les violències sexuals

La divulgació de la campanya 'Xalem i Respectem' es reforçarà repartint polseres i bosses de mà amb el lema

Aguaita.cat
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:55h
Respecta i Xala és  la nova campanya de l'Institut Català de les Dones per prevenir les violències sexuals
Respecta i Xala és la nova campanya de l'Institut Català de les Dones per prevenir les violències sexuals | Institut Català de les Dones
L'Institut Català de les Dones ha creat la campanya 'Xalem i Respectem' per sensibilitzar el jovent de les Terres de l'Ebre contra les violències sexuals. La pandèmia ha restringit les festes i festivals però l'oci s'ha traslladat a l'àmbit privat. Les agressions sexuals continuen succeint "al carrer i a casa" i l'Institut Català de les Dones vol canviar la forma d'abordar-ho. La campanya arribarà a les xarxes amb l'etiqueta #XalemIRespectem, es faran actuacions als municipis i se'n reforçarà la divulgació amb el repartiment de 10.000 polseres i 5.000 bosses de roba amb el lema. La iniciativa ha sorgit del treball conjunt d'una vintena de tècnics de l'Ebre en una formació per capacitar els professionals municipals a abordar les violències sexuals.
La campanya s'ha començat a difondre aquest dimecres entre els joves ebrencs tot i que, en la presentació de la iniciativa, la presidenta Laura Martínez, ha recordat que "les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits i a qualsevol edat". "La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, les seves vides i els seus cossos amb llibertat i autonomia", ha defensat.

La iniciativa va sorgir d'una formació especialitzada, amb prop de 20 tècnics municipals de les Terres de l'Ebre, sobre com proporcionar als ajuntaments les eines necessàries per fer el seu propi protocol d'actuació. L'ICD també ha elaborat la fitxa que recull de pràctiques institucionals 'Accions per a l'abordatge d'agressions sexistes i violències sexuals en espais públics d'oci i festius de les Terres de l'Ebre' amb les accions desenvolupades en una vintena de municipis ebrencs.

25N

L'Institut Català de les Dones a l'Ebre manté la celebració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el 25 de novembre, amb l'habitual acte al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Enguany no es convidaran els escolars de la comarca a assistir-hi però es retransmetrà i podran visionar-la més de 1.200 estudiants dels instituts ebrencs. A més de la lectura del manifest institucional unitari, s'interpretarà l'obra 'Ni Gota!', a càrrec de la companyia Teatrant.