L’Ajuntament de l'Ampolla millora les infraestructures de l’entorn natural de la bassa de les Olles

En el condicionament d’aquesta zona s’han invertit 71.799,25 euros provinents del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament

per Aguaita.cat , L'Ampolla, 20 d'octubre de 2020 a les 17:51 |
L’Ajuntament de l'Ampolla ha restaurat i  millorat recentment les infraestructures que hi ha a l’entorn natural de la  bassa de les Olles. En el condicionament d’aquesta zona s’han invertit  71.799,25 euros. D’este total, 29.931,48 euros procedien d’una  subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de  Catalunya i els 41.867,77 euros restants han anat a càrrec de  l’Ajuntament. “Les actuacions realitzades eren necessàries per poder  mantenir en bon estat les infraestructures existents al voltant de l’espai  natural de la bassa de les Olles, una zona que s’ha de cuidar  especialment pel seu patrimoni natural al formar part del Parc Natural  del Delta de l’Ebre”, ha explicat l’alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa.

Per una banda, s’han condicionat els itineraris al voltant de la bassa,  incloent desbrossades i reparació de les condicions físiques del traçat. Per  l’altra, s’han arranjat alguns trams de les passarel·les de fusta que donen  accés a la platja del Goleró que es trobaven en mal estat o bé els hi  mancaven algunes travesses. També, s’ha pintat el cap de totes les  estaques que senyalitzen les diferents rutes que es poden realitzar per  aquesta zona amb els colors indicatius de les diferents itineraris, ja que la  majoria havien perdut part d’esta pintura. 


Durant l’actuació també s’ha condicionat la senyalització informativa i de  guiatge instal·lada en els itineraris al voltant de la bassa. Pel que fa als  diferents observatoris del paisatge i fauna típics del Delta de l’Ebre, s’ha  reposat el canyís que envolta els miradors i s’ha restaurat el sostre d’un  d’aquests, ja que estava fet malbé. A la zona coneguda com El Goleró  s’han arranjat les zones d’aparcament de vehicles i bicicletes que estan  senyalitzades mitjançant pals de fusta al terra en sentit horitzontal i delimitats per una altra sèrie de pals verticals units entre ells mitjançant  passamà de corda, en el cas que fos convenient s’han reposat també els  pals i els trams de corda que feien falta. 

D’altra banda, s’ha construït una rampa d’accés per a persones de  mobilitat reduïda i bicicletes al pont que hi ha a prop de l’estació de  bombeig de les Olles. També s’ha reconstruït l’antic pas de formigó armat  que travessa el canal de desguàs del Canal Nou. Per últim, s’han instal·lat  diversos tubs i una comporta de desguàs de la bassa de les Olles per  afavorir la sortida més directa de les aigües procedents de l’estació de  bombeig de les Olles al canal de sortida al mar, evitant d’aquesta manera  que es vagin acumulant sediments procedents dels cultius de regadiu al  fons de la bassa i que aquesta cada cop vagi reduint les seves dimensions i  es vagi tancant progressivament. 

 

Foto: Cedida



 

 

Participació