Salut reobre 24 hores tot els Centres d'Atenció Continuada de l'Ebre

Els equips d'atenció primària es reforçaran aquest estiu amb una trentena de nous professionals contractats

Salut reobre 24 hores tot els Centres d'Atenció Continuada de l'Ebre
Salut reobre 24 hores tot els Centres d'Atenció Continuada de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:26h
El CatSalut destina 255.000 euros addicionals al pla de reforç d'estiu a la regió sanitària de les Terres l'Ebre. Amb este recursos es contractaran 33 professionals que reforçaran els equips d'atenció primària de l'ICS a l'Ebre. Com ha explicat la directora territorial Mar Lleixà "per mantenir l'atenció presencial diferenciada entre pacients amb patologia aguda i pacients covid obliga a mantenir un doble circuit dels als usuaris no assignats als equips d'atenció primària i seguir intensificant l'atenció sanitària a les residències". També es recupera l'atenció continuada 24 hores a l'Ametlla de Mar, Alcanar, Horta de Sant Joan, la Sénia i Santa Bàrbara, i a Xerta les 12 hores diürnes els caps de setmana i festius.
Per donar cobertura i substituir als professionals que han de descansar després dels mesos covid i poder estar preparats una possible segona onada a la tardor. Dels 33 professionals contractats per Salut per este en l'àmbit detenció primària, 7 seran metges, 13 seran infermeres, 7 auxiliars administratius i 6 tècnics de cures auxiliars d'infermeria. Per Lleixà "el reforç d'estiu és necessari també per potenciar les fórmules d'atenció telemàtiques i demanar a la ciutadania que només vagi presencialment als CAP si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari. I és que mentre tots els CAP i consultoris locals del territori han recuperat la seva activitat s'ha de fer amb cita prèvia i s'aglutina l'activitat presencial com a mínim un cop per setmana segons la programació dels professionals sanitaris.
El pla de reforç per a l'estiu també preveu incrementar la cobertura en caps de setmana i festius respecte a la Ràpita i Alcanar, Deltebre, l'Ampolla i l'Aldea i l'Ametlla de Mar.
Pel que fa a les inversions, acabarà dilluns vinent la licitació per a la redacció del projecte bàsic, projecte executiu i direcció d'obra finalitza del Consultori de Jesús (amb un pressupost de 180.000 euros) i s'iniciaran en uns dies les obres del consultori local de Benifallet, amb un pressupost d'execució de 438.000 euros. L'obra té un termini de 10 mesos. Per últim, l'obra del consultori local de Garcia, que ha assumit l'ajuntament, està acabant però el CatSalut l'equiparà.