La Ràpita tindrà la primera Sant Silvestre per mar

L'esdeveniment serà una activitat no competitiva i s’hi podrà participar nedant o amb qualsevol altre artefacte flotant

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, durant la presentació del Sant Silvestre Marítim.
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, durant la presentació del Sant Silvestre Marítim. | Cedida
Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:28h
L’Ajuntament de la Ràpita prepara conjuntament amb l’estació Nàutica la primera Sant Silvestre Marítima, una cursa de caràcter no competitiu que convida a tancar l’any sortint a la mar. La Sant Silvestre Marítima de la Ràpita arrencarà de la platja de Garbí el pròxim 30 de desembre, entre les 10 i les 13 hores. La cursa té caire social no competitiu i està pensada perquè tothom qui vulgui pugui recórrer este kilòmetre nedant o amb qualsevol artefacte flotant, com caiac, paddle surf, vela o surf de vela, entre d’altres. L'activitat tindrà un preu de 10 euros, amb el qual s’inclou neoprè, material i assegurança, a més d’un donatiu de 3 euros per la Marató.

“Si alguna cosa ens diferencia és la possibilitat de portar a terme la pràctica d’esports nàutics tot l’any perquè disposem d’una badia i d’una climatologia idònia per fer-ho, i per això volem acabar l’any amb un esdeveniment festiu, esportiu, nàutic, solidari, i que ens permet gaudir de la mar de l’Ebre també en aquestes dates”, ha afirmat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Una nova proposta, ha remarcat, que “està en total sintonia amb la campanya Temporada Alta, amb propostes gastronòmiques, esportives i actives al llarg de tot l’any per prolongar al màxim l’activitat turística sostenible que es vol potenciar”.

En la mateixa línia, Joan Barberà, el propietari de l'Estació Nàutica, ha assegurat que “aquesta Sant Silvestre estem segurs que anirà guanyant adeptes a mesura que es vagi fent més popular cada any, perquè volem que tothom descobreixi que aquesta badia que tenim tan a prop ens permet gaudir de la mar a l’hivern de la mateixa manera que a l’estiu”.

La Sant Silvestre Marítima sortirà de la platja del Garbí, de manera que els participants podran utilitzar els vestidors de la piscina municipal per preparar-se, i seguir el recorregut fins a la passarel·la de la platja dels Hortets i retorn, d’un quilòmetre aproximadament.

Per inscriure's es pot fer a través de a la web de l’Estació Nàutica, emplenant el formulari i indicant entre altres la talla del neoprè. La sortida compta amb la col·laboració de Delting Park, amb unflables a l’aigua, el Club Nàutic, Radical Surfex, Natura i Aventura i el Col·lectiu de Cuina, que servirà begudes calentes.