procés català

Fiscalia requereix a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar explicacions pel llaç groc metàl·lic que va ser sabotejat

Un grup de vuit persones van ser denunciats per la policia local el passat 25 d'agost per malmetre el símbol i l'entorn del monument on s'havia instal·lat

per Redacció , L'Ametlla de Mar, 14 de setembre de 2018 a les 15:05 |
La pintada roja a la base del monument i al llaç. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fiscalia Superior de Catalunya ha requerit formalment a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que done explicacions sobre el llaç groc metàl·lic instal·lat al monument d'accés a la població que va ser sabotejat el passat 25 d'agost.

Exactament, vol conèixer si la instal·lació original del símbol va ser autoritzada per un acord de ple, el pressupost de l'obra, les factures i si hi va treballar el personal municipal. També inquireix que, en el cas que haja estat reposat, s'aporten les factures municipals i s'identifique els funcionaris o càrrecs municipals que haurien autoritzat els pagaments. La policia local de l'Ametlla de Mar va identificar i denunciar un grup de vuit persones, entre els quals, el periodista i fundador de C's, Arcadi Espada, el passat dia 25 a la matinada per malmetre i embrutar béns públics, entre els quals el llaç però també el monument 'Braços i Rems', i el seu entorn, a la rotonda d'accés a la població.


Pocs dies després d'estos fets, el Ministeri Públic va anunciar que investigava el cos policial local –així com els Mossos d'Esquadra- per identificar les persones que sabotegen i arrenquen els llaços. El nou requeriment arriba després que l'Ajuntament i els Mossos remetessen la documentació que va ser sol·licitada inicialment arran de la interposició de la denúncia.

 

Participació