Concentració silenciosa davant els jutjats d’Amposta, on declaren els 5 guàrdia civils per l'1-O

Una vintena de persones ha acudit a la concentració convocada pel CDR de la Ràpita, tot i que els investigats declararan per videoconferència

La concentració també denúncia
La concentració també denúncia | Sofia Cabanes
Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 10:10h
Concentració silenciosa este matí davant dels jutjats d’Amposta convocada pel Comitè de Defensa de la República de la Ràpita, per condemnar les agressions dutes a terme pels agents policials el passat 1 d’octubre. Els cinc guàrdia civils citats a declarar este dimecres per l’1-O, però, no s’han personat als jutjats, sinó que ho faran videoconferència.

“Al banda dels fets de l’1O, també ens concentrem per l’escalada de violència d’estat perpetrada pel govern espanyol. Ens referim als presos polítics, als presos per ideologia, als rapers, als artistes, a les escoltes filtrades, a la connivència amb la corrupció, el feixisme i la retallada de llibertat. A les sentències d’un nombre de jutges, a les proclames polítiques contra la llibertat o la dignitat”, defensen des del CDR rapitenc en una nota de premsa.

El jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta va citar a declarar els cinc agents en qualitat d’investigats el passat 18 de gener. Són els primers de tot Catalunya, en qualitat d’investigats, que han de donar explicacions sobre la seua actuació policial durant la jornada de l’1 d’Octubre.