El govern d’Aragó regala a Flix i Móra la Nova un llibre que desqualifica la lluita pels cabals de l’Ebre

Els alcaldes dels dos municipis han qualificat de "desafortunat" i "de mal gust" l'obsequi

Javier Lambán, president d'Aragó
Javier Lambán, president d'Aragó | RTVE
Redacció
04 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:44h
Pretenia crear ponts entre l'Aragó i Catalunya i ha generat més aviat l’efecte contrari. “Tejidos de vecindad” és títol del llibre que els alcaldes de municipis fronterers amb l’Aragó han rebut per part del govern aragonès com a regal de Nadal, i el pròleg del qual ha aixecat una gran polèmica pel seu contingut polític.
 
I és que el president de l'Aragó, Javier Lambán, signa un pròleg que critica durament el procés independentista, a més d’altres temes sensibles com l’oposició a les sentències sobre les obres de Sixena, o la lluita per uns cabals ecològics per a l’Ebre. En concret, en este últim punt, el text critica “l’exigència unilateral de cabals per al Delta”, una afirmació que el territori ha rebut com un atac a la lluita mediambiental pel riu Ebre.

Móra la Nova i Flix han estat dos dels pobles ebrencs que han rebut el llibre. “No li vam donar importància fins que ha saltat la polèmica i hem llegit el pròleg”, ha explicat l’alcalde de Flix, Marc Mur. “Reps un obsequi pel bon veïnatge que l’únic que fa és posar-nos el dit a l’ull als catalans, i a la gent de l’Ebre encara més”, ha afegit.

Per la seua banda, l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha destacat que “si el llibre intenta abastir ponts entre Catalunya i l’Aragó fracassa estrepitosament”. “Desmereix la classe política catalana i critica tot el ‘procés’ sense entrar-hi en profunditat. És un pròleg completament desafortunat”, ha conclòs.