Una periodista de l'aguaita.cat, agredida pels antiavalots a la Ràpita

Ha estat atesa al CAP de la Ràpita per contusions

Un dels antiavalots amenaça amb la porra a la Ràpita
Un dels antiavalots amenaça amb la porra a la Ràpita | Sofia Cabanes
aguaita.cat
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Entre el centenar de persones que han resultat ferides de diversa consideració a la Ràpita per la càrrega dels antiavalots este matí al pavelló firal es troba la periodista de l’aguaita.cat i corresponsal de l’Agencia EFE, Sofia Cabanes.

“Mentre gravava un vídeo un dels agents de la Guàrdia Civil m’ha propinat un cop de porra al braç i el mòbil m'ha sortit volant. Immediatament he corregut a recuperar-lo i mentre l’agafava del terra m’han xafat la mà”, relata Cabanes.

La periodista, que ha viscut directament la càrrega policial, explica que ha quedat envoltada, com molts veïns, pel cordó dels agents, que es disposaven a carregar contra els ciutadans que s’aplegaven davant del pavelló. “He intentat desplaçar-me cap a un altre lloc en repetides ocasions per poder treballar en condicions i m’han donat diversos cops de porra. Els he intentat explicar, ensenyant-los la càmera de fotos i l’equip, que estava fent la meua faena, que necessitava allunyar-me del cordó per fer fotos i l’únic que he rebut com a resposta han estat les seues espentes”, lamenta.

La periodista ha estat atesa per diverses contusions al CAP de la Ràpita i denunciarà els fets als Mossos.

“Vull agrair el comportament exemplar de molts veïns de la Ràpita que m’han protegit dels cops de porra perquè pogués fer fotos”, ha tancat Cabanes.

Des d’aguaita.cat i NacioDigital condemnem l’agressió a la periodista, que considerem un greu atac cap a l’exercici de la professió i d’un dret tan fonamental com la llibertat de premsa.