La cimentera d'Alcanar rep el primer vaixell de 40.000 tones

Redacció
22 de setembre del 2014
El United Maderas al port industrial d'Alcanar.
El United Maderas al port industrial d'Alcanar. | Cedida
El 'United Maderas' al port industrial d'Alcanar. Foto: Cedida

L’acord entre Ports de la Generalitat i Cemex per potenciar l’activitat de la cimentera d’Alcanar i millorar la sortida dels productes al mercat exterior, a través del port industrial d’Alcanar, comença a donar fruits amb l’arribada del gran vaixell United Maderas.

El nou calat del port facilita que vaixells de gran tonatge puguen operar major capacitat de mercaderia. Fins ara, la càrrega màxima de mercaderia en este port era d’unes 25.000 tones en vaixells grans. Ara, el mercant United Maderas marca una fita històrica en ser el primer vaixell que opera 40.000 tones de mercaderia, clínquer, al port d’Alcanar, que s’exportaran al continent africà. Així, segons les característiques tècniques de cada mercant es pot assolir un volum de càrrega de 50.000 tones de mercaderia per vaixell.

Este mercant de bandera liberiana ha estat consignat per l’empresa Bergé Marítima. El vaixell va arribar este cap de setmana i treballarà fins dijous. El vaixell construït l’any 2011 té una eslora de 190 metres, un calat de 9,6 metres i un registre brut de 32.839 tones.

L’acord signat entre Ports de la Generalitat i l’empresa cimentera Cemex enguany per fomentar l’activitat del port d’Alcanar consistix en què la cimentera es compromet a mantenir un tràfic mínim d’1.120.000 tones de mercaderies anuals pel port d’Alcanar durant un període de 10 anys.

D'altra banda, Ports de la Generalitat ha invertit 3 M€ en la recuperació d’un calat de 12 metres de profunditat en el canal d’entrada del port d’Alcanar. Així mateix, l’acord facilitarà a l’Administració portuària la possibilitat de gestionar operatives de tercers en el moll número 2.