​La majoria de casos sospitosos en residències d'avis de l'Ebre han donat negatiu en el proves de coronavirus

Tot sembla indicar que la incidència de la Covid-19 a les residències d'avis del territori serà mínima

Un dels espais comuns de l'antiga residència d'avis d'Amposta.
Un dels espais comuns de l'antiga residència d'avis d'Amposta. | Cedida
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:10h
El darrer recompte sobre coronavirus en residències d’avis de les Terres de l’Ebre publicat pel Departament de Salut computa este 7 de maig un total de 755 sospitosos en este tipus de centres.

Entre tots estos, però, la grandíssima majoria ja han donat negatiu en les proves PCR. Tot i això, continuen figurant en el còmput acumulat de casos sospitosos. 

Així ho ha confirmat este migdia la directora territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, qui s’ha referit al cribratge que el Departament de Salut està ultimant a tots els usuaris i treballadors d’este tipus de centres al territori. “Els classificats com a sospitosos continuen computant com a sospitosos un cop se’ls ha fet la prova, de moment. Si la prova surt positiva passen als còmput de confirmats”. Això explicaria l'enorme descompensació de xifres que existeix entre els només 16 casos confirmats en estos centres pels 755 sospitosos recomptats des de l'inici de la pandèmia.

El Departament de Salut preveu acabar d’efectuar fins el 10 de maig al voltant de 2.800 proves PCR a tots els usuaris i treballadors de residències d’avis. Fins avui divendres, entre totes les proves ja realitzades en este cribratge només s’han detectat 4 nous casos confirmats, tots ells asimptomàtics i només faltaven per recomptar les dades de les últimes residències, segons Lleixà, qui ha avançat que properament en faran públics tots els resultats.

Les proves PCR s’han realitzat tant a residents que al llarg de la pandèmia han mostrat símptomes i que, per protocol, calia realitzar-los una prova diagnòstica, com a usuaris que no presenten cap símptoma i que formen part del cribratge que duu a terme Salut estos dies.

Amb els resultats es disposarà d’un mapeig fiable sobre la incidència del virus en este sector de la població. De moment, però, tot sembla indicar que la incidència de la Covid-19 a les residències d’avis del territori serà mínima. “Una molt bona notícia”, segons la directora dels serveis territorials de Salut a l’Ebre.

Lleixà també ha avançat que amb l’entrada de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre en fase 1 es començaran a fer proves PCR als nous casos sospitosos.