La Guàrdia Civil retira quatre engreixadors il·legals de la Reserva Nacional de Caça dels Ports

Identifiquen els caçadors responsables i la Societat de Caçadors implicada

Un dels engreixadors il·legals localitzats
Un dels engreixadors il·legals localitzats | Cedida
Redacció
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:08h
Agents de la Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) han localitzat i identificat un grup de caçadors que es dedicava a encebar espècies cinegètiques utilitzant mètodes il·legals dins de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit.

La investigació del Seprona va arrencar durant el mes de juliol quan els agents van descobrir diversos mecanismes dispensadors d'aliment per atreure espècies cinegètiques. Es tractava de mecanismes accionats per bateries que dispensaven automàticament certa quantitat de pinso diàriament.

La investigació ha aconseguit identificar i relacionar diverses persones amb estos mecanismes i s'ha localitzat també un dipòsit de pinso utilitzat per a l'alimentació de porcs a les granges, que s'estava utilitzant per abastir els mecanismes localitzats. El seu ús està prohibit, ja que podria existir la possibilitat que este tipus de pinso pogués contaminar i transmetre malalties zoosanitàries.

La Direcció Tècnica de la Reserva Nacional de Caça, per evitar danys en l'agricultura, autoritza durant una època de l'any l'aportació suplementària de blat de moro de forma manual en llocs concrets prèviament identificats, amb una periodicitat de dues vegades per setmana i sense superar els 10 kg d'aliment, però queda totalment prohibit utilitzar qualsevol tipus de maquinària o automatisme.

Per este motiu s'ha procedit a la retirada dels mecanismes i s'ha formulat acta denúncia contra les persones responsables de la seua col·locació i ús i contra la societat de caçadors a la qual pertanyen.

Les actes d'infracció han estat remeses al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a més, com a mesura cautelar s'ha prohibit realitzar qualsevol activitat de caça dins de la Reserva Nacional a la societat de caçadors implicada.