ciència

Mor als 87 anys el físic Luis Felipe Alberca, històric investigador de l’Observatori de l’Ebre

Va dirigir l'Observatori des del 1985 fins al 2001

per Redacció, Roquetes, 26 de març de 2018 a les 16:42 |
Alberca va contribuir a resultats importants en l’estudi i monitatge de la ionosfera | Observatori de l'Ebre
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El físic Luis Felipe Alberca Silva -el pare Alberca- ha mort als 88 anys. Alberca va començar a treballar a l’Observatori de l’Ebre l’any 1968 i va col·laborar-hi fins a l’últim moment. Graduat i doctorat en física per la Universitat de Barcelona, va ser director de l’Observatori des del 1985 fins al 2001.

El doctor Alberca va contribuir a resultats importants en l’estudi i monitatge de la ionosfera. També va ser una figura clau per a la internacionalització de l’Observatori, ja que va col·laborar amb importants institucions internacionals com la NASA o la l’Institut Max-Plank per a la investigació del sistema solar a Lindau, Alemanya. 


A banda de l’estudi de la ionosfera, també va contribuir a l’estudi del camp elèctric i els mesuraments de la conductivitat de l’estratosfera, amb dos vols en globus a gran altura entre Itàlia i Espanya, a final dels anys 80.

“La seua mort és una gran pèrdua tant per a la comunitat científica com per a l’Observatori de l’Ebre”, expressa la institució en una nota de premsa.

 

Participació