Vila anuncia un acord per dragar el port de Cemex i que opere 10 anys més

per Sílvia Berbís , Sant Carles de la Ràpita, 2 de desembre de 2013 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller Vila va fer l'anunci en la inauguració del Museu del Mar Foto: Sergi Aznar

Ports de la Generalitat dragarà el canal d’entrada al port de la cementera per tal que la multinacional Cemex puga recuperar l’activitat i mantenir-la en un termini d’almenys deu anys. És un avançament de “l’acord imminent” que va voler anunciar públicament el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aprofitant l’auditori que li va oferir ahir la inauguració del Museu del Mar, a Sant Carles de la Ràpita.


La multinacional cimentera havia condicional el fet de poder mantenir i incrementar l’activitat “temporal” que ha reiniciat recentment al d’ampliar el calat del port límítrof a la factoría. “Si no es du a terme el dragatge del port seguiran sense poder atracar vaixells de grans dimensions , el que impedeix en estos moments la signatura de més contractes d'exportació " , va explicar l’empresa en una nota de premsa el passat mes d’octubre.
Ara, Ports s’ha compromés a fer-se càrrec del cost del dragatge a canvi de la garantía “d’un cert nivel de trànsit”, segons han explicat fonts de la Generalitat, suficient per assegurar la continuitat de Cemex en un termini de deu anys. D’esta manera, Ports podrá anar recuperant la inversión a executar, encara no concretada, mitjançant les taxes que cobra l’Administració pel trànsit de vaixells. De momento no s’han concretat les dades referents a l’operació, a l’espera de la signatura del acord verbal.


Cemex havia quedat en activitat sota mínims després d’acomiadar 136 treballadors i deixar-ne només una trentena en tasques de manteniment. El mes passat va reobrir dos dels tres forns per atendre una comanda d’exportació puntual, amb una vuitantena de treballadors.
 

 

Participació