Expedient sancionador als correbous de Deltebre perquè la plaça no reunia les condicions

L'entitat animalista Actyma va denunciar els fets i ha rebut la notificació de l'obertura de l'expedient per part del Govern

per ACN , Deltebre, 13 de juny de 2016 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei del Joc i d'Espectacles de la Generalitat a les Terres de l'Ebre ha iniciat un expedient sancionador contra els organitzadors i controladors dels correbous de les festes majors del passat mes d'agost a la plaça de la Cava (Deltebre) perquè l'espai no reunia les condicions estructurals de seguretat necessàries. L'entitat animalista Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (Actyma) va denunciar estos fets i ha rebut, recentment, la notificació de l'obertura de l'expedient sancionador per part de la Generalitat per la suposada vulneració de la llei de 2010 que regula els correbous.

Actyma argumentava que els cadafals són "una trampa perillosa per als participants i els animals", atès que els elements constructius on tenen lloc els correbous de la plaça de la Cava "no complixen les condicions de seguretat". "Fins i tot utilitzen un palet industrial de fusta com a element constructiu i, així, pretendre tapar l'accés del bou fins els participants", adduix Actyma, que ha celebrat que la Generalitat comence a sancionar les infraccions de la llei.

 

Participació