La Plataforma del Sénia denuncia davant la Comissió Europea la indemnització a Escal pel Castor

per Redacció , Barcelona, 14 de juliol de 2015 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els portaveus de la Plataforma, en l'entrega de la petició i la denúncia a la delegació de la Comissió Europea. Foto: PDTS


La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia (PDTS) va entregar ahir a la delegació de la Comissió Europea a Catalunya una denúncia davant la Comissió Europea contra la indemnització a la concessionària del magatzem de gas Castor, Escal UGS, i una petició davant el Comitè de Peticions del Parlament Europeu per tal que investigue el cas i dirimisca si s’ha produït vulneració de les directives de lliure competència i contra els drets dels consumidors.


La Plataforma persevera en l'apel·lació a les institucions europees –també ha presentat queixes al Banc Europeu d’Inversions i a la direcció general de la Competència- per tal que s’obligue l’Estat espanyol a rectificar la seua decisió d’indemnitzar la companyia concessionària del magatzem en càrrec al rebut del gas dels ciutadans i obligue a retornar els 1.350 milions d’euros que Enagás ja va entregar precipitadament a Escal i que, segons recorda l’entitat, inclosos els interessos arribarà als 4.731 milions d’euros a repercutir en la tarifa del gas durant trenta anys.

Els portaveus de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia sostenen que s’han pogut vulnerar directives en matèria de tractats de funcionament de la Unió Europea i també incórrer en irregularitats per falta de separació d'activitats i per les repercussions sobre el medi ambient que va tindre el projecte. A més, defensen que ni l’empresa ni l’Estat “no van fer les coses bé” -de fet, el cas està sent investigat judicialment-, per la qual cosa no és de rebut que siga la ciutadania qui haja de carregar amb les conseqüències econòmiques.

 

Participació