Els sindicats d'ensenyament ebrencs retreuen falta de «voluntat negociadora» a la consellera Simó

Representants sindicals lamenten que es vinculen les mesures laborals als nous pressupostos

La consellera Anna Simó rep un manifest dels sindicats del sector a les portes de la delegació del Govern a Tortosa
La consellera Anna Simó rep un manifest dels sindicats del sector a les portes de la delegació del Govern a Tortosa | Anna Ferràs
Aguaita.cat
22 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:50h
Representants d'USTEC-STEs, CCOO, USOC, el sindicatdeprofessorsdesecundària i UGT van rebre divendres 18 de gener amb una pancarta i una petita escridassada a la consellerad'Educació, AnnaSimó, de visita a Tortosa.

Després de lliurar-li un manifest, han demanat avenços en la negació per revertirlesretallades i les mancances del sector. Segons MarcMartínez, representant de la Juntadepersonaldocental'Ebre i membred'USTEC, falta "voluntat política" al Departament, "tot i les bones paraules i el tarannà" de Simó. Els sindicalistes retreuen que es condicionen les millores laborals, que permetrien "tancar la carpeta de les retallades", a uns nous pressupostos, una exigència s'ha descartat en la negociació amb el personal sanitari.

A més de les retallades, Martínez ha apuntat que hi ha altres qüestions que cal resoldre com "la democràcia als centres educatius, les inversions pendents, els recursos per a educació inclusiva, la immersió lingüística i altres" que "no avancen". "No es fan càrrec de la gravetat de la situació a Educació", ha afegit.