1 de 10
Cinema

El curtmetratge de Carla Simón gravat a l'Ametlla de Mar, nominat als Premis Goya

Es tracta de "Carta a mi madre para mi hijo" amb localitzacions com Cala Xelín

Una de les imatges del curtmetratge ambientat a la Cala | Elastica Films
per Sílvia Altadill, L'Ametlla de Mar | 1 de desembre de 2023 a les 10:48 |
El curt de Carla Simón gravat a l'Ametlla de Mar ha estat nominat als propers Premis Goya. L'obra està protagonitzada per Ángela Molina, i la pròpia directora de cinema catalana, entre altres.

La Carla està embarassada i nua, igual que en les fotos on la seva mare posa embarassada de la mateixa Carla. La llum del sol es cola a través de les finestres. Veiem ràfegues de Súper-8 d'avis, oncles, pares, besavis; somrient, cosint, recitant poesia. Llavors, veiem créixer a una jove des dels seixanta fins a l'actualitat, passant per la dècada dels vuitanta, travessant els llindars de la feminitat i la història, fins que es troba amb Carla embarassada al costat del cel blau de la costa ebrenca.

 
 
Simón, embarassada durant el rodatge volia establir un lligam entre els pocs records que guarda de la seua mare, morta per la SIDA als anys noranta i la seua futura criatura en este encàrrec de Miu Miu que ha produït peces de directores tan rellevants com la desapareguda directora francesa, de les poques dones del moviment de la Nouvelle Vague, Agnès Varda.

Entre les localitzacions ebrenques on passa el curtmetratge podem veure Cala Xelín com a escenari principal, l'illot de l'Àlia i el cementiri municipal.

Pots veure el curt sencer aquí: 

 

 

Participació