El nou govern municipal de Tortosa aprova el règim de dedicacions exclusives i càrrecs de confiança

L'alcalde, Jordi Jordan, cobrarà 57.500 euros anuals, un 10% menys de la remuneració màxima d'acord a la normativa vigent

El ple de la Corporació municipal de Tortosa, este dimecres.
El ple de la Corporació municipal de Tortosa, este dimecres. | Cedida
Redacció
21 de juny del 2023
Actualitzat a les 21:38h
L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat este dimecres en ple extraordinari el nou cartipàs municipal, creant-se set grans àrees. Així mateix, s'ha aprovat el règim de dedicacions i indemnitzacions per assistències a sessions dels membres de la Corporació.

Segons ha informat l'Ajuntament, "en este mandat 2023-2027, a diferència de l'inici del mandat anterior, existirà una única dedicació exclusiva que correspondrà a l'alcalde". L'import de la dedicació exclusiva aprovat pel ple, -de 57.500 euros anuals-, representa un 10% menys de la remuneració màxima que es pot establir d'acord amb la normativa vigent, segons ha destacat el govern municipal encapçalat per Jordi Jordan. Per aprovar este punt ha comptat amb els vots favorables de Junts, tot i que la seua portaveu, Meritxell Roigé, ha recriminat la posició contrària que Movem Tortosa i la CUP van tindre sobre la mateixa qüestió ara fa quatre anys. La CUP, per la seua banda, s'ha abstingut tot i que ha valorat positivament la disminució del salari de l'alcalde i que haja renunciat a ser diputat al Parlament.

En relació als càrrecs eventuals per a este mandat, n'hi haurà dos, un amb dedicació total, i l'altre amb dedicació parcial (del 80%). En este punt han votat abstenció tant Junts com la CUP. Pel que fa a les indemnitzacions per assistències a totes i tots els membres de la Corporació, es congelen els imports aprovats del mandat anterior.