L'efecte «Xapo» arrasa a les municipals de la Ràpita i treu 6 regidors a Esquerra

Josep Caparrós i Esquerra La Ràpita passen d'una alcaldia que confiaven revalidar a 1.417 vots i només 4 regidors

Xavier Reverté, Xapo serà el nou alcalde de la Ràpita amb Progrés per La Ràpita
Xavier Reverté, Xapo serà el nou alcalde de la Ràpita amb Progrés per La Ràpita | Cedida
Aguaita.cat
29 de maig del 2023
La davallada generalitzada d'Esquerra al territori té en estes municipals un municipi on ha estat especialment cruenta, perquè ha comportat no només la pèrdua de la majoria absoluta de l'alcalde republicà, Joan Caparrós, sinó una derrota molt més severa. El fins ara alcalde passa de tindre 10 regidors a 4. A banda del desgast esperable en este municipi ha viscut l'efecte "Xapo", el candidat que per primera vegada es presentava a les eleccions al capdavant de progrés la Ràpita - PSC.  Amb llenguatge planer, proper i un missatge que ha sabut connectar amb la il·lusió de la gent, ha trencat totes les previsions a la Ràpita i es proclama guanyador indiscutible d'estes eleccions amb 2.398 vots i 8 regidors. Són 6 regidors més dels que tenia en este mandat el grup socialista.

Josep Caparrós i Esquerra La Ràpita passen d'una alcaldia que confiaven revalidar a 1.417 vots i només 4 regidors. Com a tercera força, Junts per la Ràpita amb Helena Queral estrenant-se també com a candidata, tot i que no com a regidora. Obté 747 vots i dos regidors, de manera que esta formació en perd un.

D'altra banda, aconsegueixen regidors les tres de forces minoritàries que es presentaven al municipi amb 1 regidor cada partit. Pedro Hernández amb més Ràpita seguirà al consistori (perd un regidor respecte a fa quatre anys). Francina Molina amb la Ràpita XXI entra a l'Ajuntament i també Ivan Subirats, amb Futur la Ràpita - Movem Terres de l'Ebre.

Com en la majoria dels municipis ebrencs Vox no obté representació.