1 de 10

Jordi Jordan anuncia que renunciarà a l’acta de diputat al Parlament si és alcalde de Tortosa

La coalició Movem Tortosa-PSC ha presentat avui les propostes en cultura que preveuen convertir el barri de Santa Clara en un districte cultural

Roda de Premsa de la coalició Movem Tortosa-PSC al barri de Santa Clara, a Tortosa | Cedida
per Aguaita.cat, Tortosa | 16 de maig de 2023 a les 13:31 |
El número u de la llista Movem Tortosa-PSC, Jordi Jordan, ha explicat avui que en sortir escollit alcalde de la ciutat renunciarà a l’acta de diputat al Parlament de Catalunya: « perquè em vull centrar exclusivament a treballar per Tortosa, vull dedicar tota la meua energia i tota la meua força a ser alcalde de Tortosa».

Jordan valora com a molt positiva l’experiència d’haver estat diputat durant dos anys: «m’ha donat un gran bagatge i creixement tant personal com polític. He pogut treballar i aconseguir coses per a la nostra ciutat. D’una banda, el compromís del govern per a la construcció del nou hospital i, de l’altra, el compromís del govern per a l'ampliació del polígon Catalunya sud».


Jordan ha fer l’anunci aprofitant la presentació avui de les propostes de la coalició Movem Tortosa-PSC en l’àmbit cultural. La candidatura progressista té molt clar que falten espais on potenciar la cultura i la creació artística. «La cultura és molt important -ha apuntat l’alcaldable Jordi Jordan- i volem que siga una palanca de transformació social de Tortosa i un element de dinamització de la ciutat des de tots els punts de vista econòmic, social... perquè una societat amb cultura, sempre és una societat millor». Jordan ha destacat en este apartat el projecte per a transformar el barri de Santa Clara en un districte centrat en la cultura i la creació artística, aprofitant edificis ara desaprofitats, com l’antiga església de Sant Francesc i l’antic convent de Sant Joan.

Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau, ha afegit una altra línia de treballar com és millorar els actes festius i culturals. Ha apuntat que es vol recuperar el rigor històric i les edicions temàtiques, en el cas de la Festa del Renaixement, i buscar un model més modern, amb més dies de durada i amb més protagonismes de les penyes, pel que fa a les Festes de la Cinta. Així mateix, es donarà suport i es consolidaran els concerts emergents i se’n promouran de nous. Finalment, es vol potenciar l’activitat social i cultural als parcs de la ciutat, amb la proposta «la vida als parcs».

 

Participació