Alumnes d'Amposta i La Ràpita, guanyadors del Campionat de Robòtica Educativa de Catalunya

Els dos equips van resultar els guanyadors absoluts en la categoria Junior (5è de primària a 2n d’ESO) amb les màximes puntuacions d’entre un total de 28 equips participants

Els alumnes ebrencs participants de la gran final del ROBOCAT
Els alumnes ebrencs participants de la gran final del ROBOCAT | Cedida
Aguaita.cat
16 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:02h
El passat dissabte 13 de maig, dos equips de les Terres de l’Ebre participants al CampionatdeRobòticadeCatalunya, ROBOCAT, i presentats per «iOsfericExtraescolarsSTEAMiRobòticaEducativa»d’Amposta i l’escola«HortaVella» de LaRàpita, van quedar classificats en i posició a la GranFinal que es va celebrar a Olesa de Montserrat. Van resultar els guanyadors absoluts en la categoria Junior (5è de primària a 2n d’ESO) amb les màximes puntuacions d’entre un total de 28 equips participants de tot Catalunya.

La ROBOCAT és una competició de robòtica educativa que pretén difondre els valors i coneixement de les disciplines STEAM tot fent difusió del patrimoni cultural de Catalunya, i a partir d’este any, dels ObjectiusdeDesenvolupamentSostenible (ODS) de la ONU.
 

El ROBOCAT d'enguany anava adreçat a crear projectes per fer una agricultura més sostenible Foto: Cedida


El repte d’enguany estava ambientat en cóm la tecnologia i la robòtica poden contribuir a una agricultura més sostenible. Els robots havien del recollir diverses fruites i portar-les als diferents magatzems sense fer malbé l’ecosistema. Com a novetat, en aquesta edició els participants han hagut de fer aliances amb altres equips, i els seus robots han hagut de col·laborar intercanviant fruits entre ells.

L’acte va ser presentat per responsables internacionals de les Nacions Unides i els equips van rebre els premis de mans del Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el senyor Josep Gonzàlez Cambray.