Un centre assistencial pioner per a la gent gran, la proposta de Faura per a l’espai de l’HTVC

El candidat a l’alcaldia de Tortosa, aposta fermament per convertir l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de Tortosa en un centre d’atenció integrada i integral per a la gent gran, que siga el centre de referència de les Terres de l’Ebre.

Xavier Faura amb el Conseller de Salut Manel Balcells
Xavier Faura amb el Conseller de Salut Manel Balcells | Cedida
Aguaita.cat
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:41h
El candidat a l’alcaldiadeTortosa, XavierFaura, considera que, una vegada iniciats els tràmits per a la construcció del nouhospital de les Terresdel’Ebre a Tortosa i, alhora, de l’actualització i ampliació de l’HospitaldeTortosaVergedelaCinta, és el moment de començar a treballar en el que ha de ser el nou projecte per a l’espai que quedarà disponible quan tots dos projectes estiguen enllestits.
 
La proposta que el candidat republicà posa damunt la taula “gira al voltant de la utilitat que caldrà donar a un espai privilegiat, modernitzat i amb un potencial de reutilització immens” com és l’actual Verge de la Cinta.
 
Xavier Faura destaca que“al llarg de la vida, les persones tenim diferents i diverses necessitats d’atenció social i sanitària, dos serveis públics que requereixen una gran coordinació”. “Aquesta atenció, a mesura que ens anem fent grans, es va fent més complexa, de manera que caldrà pensar en com s’atenen les necessitats de les persones grans amb una mirada integral i amb una atenció integrada. Hem d’oferir serveis més humanitzats i solucions més innovadores, adaptades a les preferències i necessitats de les persones que els requereixin”, considera el candidat d’Esquerra Tortosa.
 
“Entenc l’atenció integrada a la gent gran com una oportunitat per transformar el sistema, una palanca de canvi cap a una atenció a les persones amb més valor i amb més valors” –ha dit Faura–, i per això “proposo la creació d’un centre pioner a nivell de país, un espai d’atenció integrada i integral per a la gent gran que sigui de referència de les Terres de l’Ebre, vinculat al desplegament de l’atenció integrada i social que planteja el Govern de Catalunya, que té per objectiu atendre de la millor manera possible les persones grans”.
 
“Tortosa ha de ser un referent de l'atenció integrada i per això Esquerra Republicana volem donar una nova utilitat i un nou servei de qualitat a l’Hospital Verge de la Cinta, transformar-lo en aquest centre de vocació integral i integrada,  per a la gent gran del territori”.
 
Xavier Faura ha posat de relleu que “tenim l'entorn, amb vistes al Mont Caro i el Port, les muralles i el riu; tenim l'espai, connectat a la ciutat amb els nous ascensors que estaran instal·lats i, amb la implantació del nou servei, li podrem donar el millor contingut, amb professionals que acompanyin l’envelliment amb una atenció de qualitat, amb la gent gran al centre de l’atenció i donant resposta a les necessitats reals”.

Faura explica que aquest és un modeld'atencióinnovador i pioner inspirat en el modelnòrdic, amb entorns cuidadors, espais que s'adapten a les necessitats de les persones. Des de l'atenció ambulatòria fins a unitats d'estada que reprodueixen el propi domicili d’una manera absolutament personalitzada, amb espais de convivència intergeneracional, sales d'estimulació sensorial i fisioteràpia i espais oberts on gaudir de la natura amb l’atenció dels professionals.
 
“Si volem que la gent gran de Tortosa i de les Terres de l’Ebre puguin tenir un envelliment de qualitat, amb tota la coordinació entre els serveis sociosanitaris, hem de començar a treballar ara. I Esquerra Republicana ho tenim clar”, ha reblat Faura.