1 de 10

Tortosa enllestix l'Espai Joan Moreira, una antiga fàbrica d'ulleres convertida en equipament cultural

El local de Ferreries té una sala d'actes per a 300 persones, locals per a entitats i un espai d'acollida i lleure

per Aguaita.cat, Tortosa | 31 de març de 2023 a les 11:49 |
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat el nou Espai Joan Moreira. El consistori va adquirir i ha rehabilitat les antigues naus industrials on s'hi havia fabricat samarretes i després ulleres i l'ha convertit en un nou equipament municipal cultural i d'activitat social per al barri de Ferreries i tota la ciutat. Disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 300 persones, que acollirà conferències, exposicions, trobades, actuacions musicals o teatrals, o tota mena d'esdeveniments públics. Durant les primeres fases de rehabilitació es van cedir els locals a les entitats, que ja ocupen la colla de diables Lo Golafre, els Castellers de Tortosa o, més recentment, entitats com l'associació 4 més 1-Gaiters de l'Aguilot o els diables Lucifers.

Les naus de l'actual espai Joan Moreira, reconegut folklorista tortosí, les havien ocupat primer l'empresa tèxtil de fabricació de samarretes Saturnino Sanz Martorell, SAMAR, entre el 1927 i el 1972, i després la fàbrica d'ulleres SAMO, que va ocupar l'edifici a partir del 1974 i fins que va tancar, el 2010.

 

La nova sala d'actes de l'Espai Joan Moreira de Ferreries, a Tortosa, plena de gom a gom en la seua presentació Foto: Ajuntament de Tortosa

 

Participació