El curs escolar 2025-2026 ha començat este dilluns a les Terres de l’Ebre amb aules amb menys alumnat, però amb una major complexitat educativa. Per això, el Govern ha reforçat els recursos humans i materials per donar una millor atenció a les necessitats dels centres.
“Comencem el curs amb il·lusió i amb tots els centres a punt, sense incidències remarcables, i amb més recursos per a l’alumnat”, ha subratllat el delegat del Govern a l’Ebre, Joan Castor Gonell, acompanyat del director territorial d’Educació i FP, Mario González, en la visita a l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes, on també hi han estat presents l’alcalde, Ivan Garcia, regidors i l’equip directiu.
Més recursos i programes
Entre els reptes d'este curs hi ha l’èxit educatiu, l’atenció a la diversitat i l’equitat. Per aconseguir-ho, es reforcen les competències orals i lectores a les primeres edats, es mantenen programes com el PCMAT i Florence, i s’implanta el programa de Suport intensiu a les matemàtiques (SIM).
També creixen les aules d’acollida, s’amplien els centres de la Xarxa de competència lectora, i en anglès augmenta el nombre d’auxiliars de conversa i es financen tallers per a alumnat vulnerable.
Pel que fa al professorat, es consoliden els nomenaments diaris (fins ara setmanals), s’ha convocat el concurs de trasllat autonòmic després de vint anys i s’implanta una aplicació mòbil perquè els interins puguen gestionar les adjudicacions de la borsa.
Novetats del curs
Una de les principals mesures és la prohibició dels mòbils a l’etapa obligatòria. El Departament publicarà este setembre una guia per acompanyar les famílies en l’ús responsable dels dispositius.
En l’etapa 0-3 anys, el finançament de les places als ajuntaments passa de 1.600 a 1.800 euros, i també s’incrementa en 200 euros la dotació a la gratuïtat de l’I2 per alleugerir la despesa de les famílies.
Quant a l’educació postobligatòria, que començarà el 12 de setembre, s’amplia l’oferta amb un nou Grau Superior de Comerç Internacional a l’Institut de l’Ebre i un nou Grau Bàsic de Cuina i Restauració a l’Institut Dertosa.