Tortosa millora la imatge a una de les entrades a la ciutat, amb la rehabilitació de les façanes

L'Ajuntament de Tortosa està ultimant les tasques d'arranjament de les façanes dels immobles situats al barri del Grup El Temple

Aguaita
05 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:21h
L'actuació suposa la unificació de la imatge i s'inclou dins les millores efectuades al conjunt del barri
L'actuació suposa la unificació de la imatge i s'inclou dins les millores efectuades al conjunt del barri | Cedida
L'AjuntamentdeTortosa està ultimant les tasquesd'arranjament de les façanes dels immobles situats a l'avinguda de la Generalitat, al barridelGrupElTemple. Es tracta dels edificis ubicats a una de les principals entrades a la ciutat i els treballs contemplen la unificació de les façanes amb una pintura de color blanc amb una sanefa de color gris. L'objectiu és donar una unitat a este entorn, millorant l'aspecte en un dels accessos més visibles: "la imatge de l'entrada a Tortosa des de la C-42 ha canviat molt durant els últims anys. Vam urbanitzar els portals de ciutat, on s'ubiquen moltes activitats comercials, de serveis i equipaments; també vam urbanitzar el pla parcial Temple Sud, on avui hi ha diverses activitats comercials i ja s'hi ha començat a desenvolupar espais residencials. Per tant, volíem actuar sobre esta altra part de l'entrada per tal de contribuir a fer una imatge més bonica de la ciutat", ha explicat l'alcaldessa, MeritxellRoigé, que ha agraït la bona predisposició tant del veïnat afectat com de l'associació de veïns del barri: "este és un barri molt bonic de la nostra ciutat on s'hi viu molt bé", remarca.

Per a fer els treballs, l'Ajuntament hi ha destinat una subvenció de 85.000euros. Es tracta d'una actuació semblant a la que es va fer anys enrera a les façanes de la plaça de l'Ajuntament, que també es van repintar per a millorar l'aspecte de l'entorn.

L'alcaldessa ha inclòs este arranjament al Grup El Temple dins del seguit d'actuacions que s'han dut a terme els últims anys al barri. Entre d'altres, la renovació de voreres als carrers Francesc Martorell, Josep Monpou Duart i plaça Mossèn Ovidi Tobias, que seguiran pròximament amb l'arranjament de les voreres del carrer Bosch i Fustegueras. A més, també s'ha renovat la il·luminació amb lluminàries LED, i es va retirar el cablejat aeri que existia a les façanes dels immobles del barri. L'alcaldessa recorda, també, l'obertura del carril bici que unix el passeig de Ribera i el camí del Mig, que ha servit per a facilitar el trànsit i millorar l'aspecte de l'entorn.