Comencen els treballs de consolidació i restauració del sistema defensiu del Castellot de la Roca Roja

L’actuació, impulsada per l'Ajuntament de Benifallet, compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

L'alçada màxima de la torre és de gairebé 4 metres.
L'alçada màxima de la torre és de gairebé 4 metres. | Cedida
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:44h
Entre el 24 de novembre i el 10 de desembre, un equip format per arqueòlegs especialistes en restauració d’estructures constructives de l’empresa Món Iber-ROCS S. L. està realitzant treballs de consolidació i restauració en el sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja, en coordinació amb els investigadors responsables de les excavacions, M. C. Belarte (ICAC) i Jaume Noguera (UB).

L’actuació, impulsada per l'Ajuntament de Benifallet, compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i consistix en corregir la inclinació de la torre quadrada que defensa l’entrada a l’assentament. Els treballs són d’una gran complexitat, ja que l’alçada màxima de la torre és de gairebé 4 m, i fins i tot conserva el forat de les bigues d’un pis superior.

Altres accions van dirigides a millorar la seguretat dels visitants, com la redistribució de les baranes al voltant de l’assentament, o la millora de la circulació pels carrers. En un futur immediat, també es contempla substituir i actualitzar els elements de museïtzació ja existents en el jaciment, desgastats en el transcurs del temps.

L’objectiu final del consistori de Benifallet és convertir el Castellot de la Roca Roja, recentment declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en un patrimoni arqueològic ben conservat, segur, i fàcilment accessible i comprensible per als visitants.

Esta actuació s'afegix a la senyalització de l'espai que es va fer l'any passat i a l'elaboració d'un díptic informatiu sobre el poblat.