Córrer detràs del vent torna este dissabte per recollir fons per la Marató de TV3

En esta edició el repte esportiu solidari del Mas de Barberans consistirà en fer 12 pujades al cim de l'Airosa

La cursa solidària consisteix en pujar al Cim de l'Airosa del Mas de Barberans bé a peu o bé en cursa
La cursa solidària consisteix en pujar al Cim de l'Airosa del Mas de Barberans bé a peu o bé en cursa | Cedida
Aguaita.cat
24 de novembre del 2022
Actualitzat el 25 de novembre a les 0:37h
L'esdeveniment esportiu solidari 'Córrer detràs del vent' tornarà este dissabte a Mas de Barberans. Ho farà per recollir fons en favor de la Marató de TV3, que enguany se centrarà en les malalties cardiovasculars. L'escenari del repte serà el cim de l'Airosa. 

En la seua primera edició, celebrada l'any passat, 'Córrer detràs del vent' va recaptar fons per la lluita contra el càncer. Els organitzadors van comptar el suport de la Lliga contra el Càncer de Terres de l’Ebre i Tarragona a qui van destinar els fons recaptats. "Ens va semblar que crear un esdeveniment d'este tipus podia ser una bona forma de conscienciar a la gent", explica Jennifer Subirats, impulsora d'este projecte, juntament amb l'entrenador i corredor de muntanya Aitor Tomàs. En aquella ocasió van aconseguir recaptar més de 6.000 euros. Enguany, la intenció és superar-los, tot i que l'organització no s'ha marcat cap xifra. 
 

Els alumnes de Trail del Col·legi Teresa Subirats han pintat les pedres per marcar la cursa Foto: Cedida


 
12 pujades a l'Airosa


Després de la bona acollida de l'any passat, doncs, 'Córrer detràs del vent' tornarà este 

dissabte 26 de novembre. El tret de sortida es donarà a les 7:30 del matí al Centre Cívic de Mas de Barberans.

La fita esportiva és completar, en diferents torns, 12 pujades a l'Airosa. Sis d'estes sortides es faran corrent i les altres 6 caminant. Cada recorregut té una distància d'aproximadament 10kms amb 710m+. Els participants poden escollir l'hora de sortida, que hauran d'especificar en el moment de fer l'inscripció. També poden decidir quantes pujades fan a l'Airosa. "Pot participar tothom. Això sí ha de tenir unes condicions físiques mínimes, però tenint en compte això, és una activitat adreçada a tots els públics", subratlla Subirats. Els participants tindran un avituallament líquid al cim de l'Airosa i també a meta. També, al Centre Cívic hi haurà barra oberta durant tot el dia amb refrescos, i entrepans portada per l'AFA, els pares dels alumnes del col·legi del Mas de Barberans.

En cada recorregut els participants pujaran una pedra pintada pels xiquets i xiquetes que participen en l'activitat extraescolar del Mas. Serviran per fer una fita a l'Airosa, que simbolitzarà este repte. La darrera pedra que s'instal·larà al cim és obra de l'artista del Montsià, Lara Gombau.
 

Pedra pintada per l'artista Lara Gombau Foto: Cedida



Com puc col·laborar-hi? 
 
Es pot col·laborar pagant una inscripció per fer les pujades a l'Airosa un preu de 20 euros, que inclou una motxilla i un coll de la marca sportHG d'edició exclusiva.
L'incripció és pot fer clicant en este enllaç
 
També es pot col·laborar amb donatius o comprar el paquet solidari o  que és el mateix que la bossa del Corredor.

Actes durant tot el dia
 
L'AFA, L'Associació de Familiars d'alumnes del Mas ha preparat un seguit d'activitats durant tot el dissabte per recaptar fons.
 
De les 7:00 del matí fins a les 11:00 hores oferixen un esmorzar solidari al Centre Cívic. Una bona manera d'esmorzar dissabte fora de casa i col·laborar en una bona causa.
 
De les 11:00 hores fins a les 15:00 hi haurà bingo, beguda i tapa de musclos o de mandonguilles amb salsa o beguda i entrepà per 6 euros.
 
A les 16:00 hores cinema infantil amb crispetes i beguda per 5 euros.
 
A les 18:00 hores la festa infantil seguirà amb Dance Pop amb beguda i tapa dolceta o salada.
 
A les 20:00 hores actuació del grup Entre 3 by Jordi Mauri Lleixà, músic i cantant ebrenc amb arrels al municipi.
 

Cartell de La Marató 2022, dedicada a la salut cardiovascular . Foto: TV3


La principal causa de mort als països desenvolupats

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials.
 
Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d'altres, són la hipertensió arterial, l'arterioesclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus. Algunes d'estes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D'aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts. I, és que, tot i que en els problemes de salut cardiovascular hi ha implicats factors de risc com l'edat, el sexe o la predisposició genètica, els hàbits de vida saludables i les eines de prevenció dirigides als joves sans i a la població de risc són de gran utilitat per reduir-ne l'afectació.
 

Coll Solidari que inclou el pack del corredor Foto: Cedida