Sis camions treballen per abastir Batea, Vilalba i la Pobla de Massaluca

Fins a les 10 del matí s'havien subministrat 100 m3 d'aigua | Protecció Civil demana als 3.000 habitants dels 3 pobles restringir el consum en activitats prescindibles.

Sofia Cabanes
19 d'agost del 2014
Captació d'aigua de Batea, Vlilalba i la Pobla de Massaluca, ahir a la tarda.
Captació d'aigua de Batea, Vlilalba i la Pobla de Massaluca, ahir a la tarda. | CHE
Captació d'aigua de Batea, Vlilalba i la Pobla de Massaluca, ahir a la tarda. Foto: CHE

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que fins a les 10 del matí d'este dimarts els camions cisterna que abasteixen d'aigua potable els pobles de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca han aportat 100 m3 d'aigua.

Els dos primers camions que anit van començar a subministrar aigua van sortir de Reus, però tots els combois següents ja capten l'aigua des del CAT de l'Ampolla fins a la Pobla de Massaluca on hi ha les instal·lacions que subministren aigua als 3 pobles.

En estos moments "hi treballen 6 camions de forma ininterrompuda", ha concretat el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, que es troba controlant l'operatiu.

Tot i que ahir des de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre es preveia subministrar un volum d’aigua d’aproximadament 600 m3 diaris, des de Protecció Civil s'ha puntualitzat que s'abastirà amb la quantitat "que es puga gestionar", i que  "no hi ha un compromís de quantitat". Per la qual cosa no s'ha fixat un volum concret d'aigua a assolir i es demana als veïns dels 3 pobles (que en total conformen uns 3.000 habitants) restringir-ne el consum en activitats prescindibles fins a la normalització de la situació. "Tot anirà en funció de la pròpia demanda dels diferents ajuntaments", ha afegit Pallarès. "Els ajuntaments han demanat restricció i consum d'aigua moderada i tot dependrà del consum que al final realment necesesiten. En estes hores no hi ha hagut cap queixa, ni cap motiu per alamar-se", ha subratllat el delegat.

Pel que fa a les granges "es continuen abastint com abans, agafant aigua del poble. Els animals mengen i beuen, sense cap problema", ha explicat el delegat, després que ahir, l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, avisés que les granges necessiten subministrament continuat i s'apuntés la possibilitat de fer servir aigua de reg. Una opció que ha quedat descartada. 

Als pobles afectats han tallat l'aigua a les fonts públiques i als rentadors de cotxes i, en el cas de Batea, s'ha tancat la piscina municipal. 

Mentrestant, l'aigua del pantà ofereix ja un aspecte ben diferent del d'ahir, quan encara es podien visualitzar taques blavoses, produïdes, presumptament, per la fermentació de microalgues. A hores d'aigua l'aigua ofereix l'aspecte verdós habitual.