Flix programa 6 concerts i 3 sessions de Djs en les 12 hores de música ininterrompuda del festival Pingüí

Sandré, Liher, Sons of Med, Angeladorrrm, Súper Gegant i Vàlius, són els 6 grups que actuaran el 16 de juliol

Imatge d'arxiu del festival Pingüí, a Flix.
Imatge d'arxiu del festival Pingüí, a Flix. | @ireneu.vg
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:21h
La sisena edició del Festival Pingüí torna este estiu, després de dos anys sense poder organitzar este esdeveniment, pels motius de les restriccions establertes durant la pandèmia del covid-19. Així, el festival de música alternativa i independent de Flix se celebrarà novament dins del recinte de les piscines municipals del poble.

Angeladorrrm seran els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada, just al migdia, amb el seu pop oníric amb aires dels anys 90. Seguidament, podrem escoltar al duo de música surf psicodèlica dels Sons of Med. L’equador del festival el marcaran les guitarres dels Súper Gegant,  que donaran pas al grup més veterà del cartell, Vàlius, presents a totes les edicions del Festival Pingüí. El torn de nit començarà amb els barcelonins Sandré i el potent rock dels bascos Liher tancarà la programació de la jornada del Pingüí. Com cada any, seran un total de 12 hores de música ininterrompuda amb 6 concerts i 3 sessions de djs, combinades amb l’accés a les piscines, un servei de foodtrucks i diversos tallers de manualitats per als infants.

El Festival Pingüí és ja una proposta consolidada dins de l’oferta cultural de les Terres de l’Ebre. La iniciativa, organitzada per l’Associació de Músics de Flix i l’Ajuntament de Flix, va néixer l’any 2015 amb la voluntat d’apropar a la zona el bo i millor de l’escenamusical alternativa a les Terres de l’Ebre, en un ambient familiar i per a tots els públics. Des de la primera edició aposta per un model de festival autogestionat, on es potencia la presència de la dona als escenaris i vol ser un punt de trobada del teixit associatiu i cultural amb les comarques de Lleida i Tarragona.

El preu de l’entrada al festival és de 10 euros en venda anticipada i 13 euros a taquilla. Estes entrades inclouen el dret a acampada en una zona habilitada dins del mateix recinte del festival, així com oferixen també accés a les piscines municipals durant tot el cap de setmana.

Un any més, el cartell del festival ha estat elaborat per un il·lustrador novell. En esta sisena edició s’ha comptat amb el talent de l’artista gràfic Ferran Orta, nascut a Riba-roja d’Ebre el 1988. Es va formar com a il·lustrador a cavall entre l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i l’Escola de la Dona de Barcelona. Ha col·laborat en diversos projectes editorials i exposicions tant de caràcter individual com col·lectiu i actualment desenvolupa el seu treball com a il·lustrador al Taller la Roda de Barcelona.