L'Ebre, primer territori en presentar l'organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació

Igualtat i Feminismes ha posat en marxa l'ens a les Terres de l'Ebre

per Redacció, Terres de l'Ebre | 24 de maig de 2022 a les 16:44 |
Presentació del nou organisme a les Terres de l'Ebre. | ACN
Igualtat i Feminismes ha posat en marxa a les Terres de l'Ebre l'organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació amb el qual es desplega la llei 19/2020, amb el mateix nom. L'Ebre és el primer territori on es presenta l'ens. La secretària d'Igualtats, Mireia Mata Solsona, ha apuntat que des d'este dimarts ja es poden presentar denúncies i es pot comptar l'acompanyament en el procés del personal que s'ha format a l'oficina d'atenció ciutadana de la delegació del Govern. Les denúncies per una situació de discriminació s'han de comunicar amb un formulari en línia i des de l'1 de març se n'han rebut 31, de moment sense cap expedient sancionador. La llei tindrà el seu propi règim de sancions a l'estiu.

L'organisme per al desplegament de la llei per la igualtat de tracte i la no discriminació permet la tramitació de les denúncies en línia i a les Terres de l'Ebre ja s'atén i s'assessora sobre la normativa a l'oficina ciutadana del Govern. Com ha apuntat la coordinadora territorial d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, també s'ha iniciat la formació d'administracions, entitats i òrgans privats perquè puguen acompanyar les persones que patixen situacions de discriminació o que en siguen coneixedores. "Si som conscients que això està passant, ja no val allò de mirar cap a un altre costat", ha remarcat.


La llei, aprovada per acord de govern el passat 24 de març, protegix les persones davant de situacions de desigualtat per qualsevol motiu (gènere, edat, capacitats, llengua, origen, religió, entre d'altres) i tant en l'àmbit privat com públic. Com ha explicat la secretària d'Igualtats, es posarà l'accent en "la representació plural" de les administracions del país i en les discriminacions institucionals. "Defensarem les persones en situació de discriminació, en la instrucció de les denúncies, que aniran fins al final, per veure a qui es discrimina i per quins motius", ha dit Mata Solsona.

A l'estiu, la llei tindrà el seu propi règim de sancions econòmiques, però també es treballarà amb processos de mediació perquè "els fets no es tornen a repetir i no es quede en una persona i una multa", una vocació "preventiva" que ha remarcat la directora de l'organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació, Manuela Fernández Ruiz.


L'ens no pretén "només canalitzar denúncies" i sancionar situacions de discriminació sinó que liderarà l'acompanyament a la resta d'administracions del Govern i els ens locals "perquè adapten la llei" a tots els àmbits, amb "polítiques concretes en positiu" per la igualtat de tracte. "És una llei molt àmplia i ens interpel·la a totes", ha reclamat la directora. "Sabem que sancionant, es pot quedar aquí i cal actuar en la prevenció, fins i tot en situacions més greus que puguen arribar a l'àmbit penal", ha afegit Fernández Ruiz.

A les Terres de l'Ebre ja s'han començat a formar personal dels equips dels serveis integrals d'atenció a les dones i també equips d'acollida i continuarà amb altres equips dels ens locals i altres col·lectius.

 

Participació