Carles Castellanos presenta demà el llibre «Reviure els Fets» a la biblioteca d'Amposta

El mític militant de l'esquerra independentista presenta el seu darrer llibre on analitza el moviment des dels anys 70ª fins a l'actualitat

per Sílvia A., Amposta | 25 d'octubre de 2021 a les 18:20 |
Carles Castellanos | Helena Margarit
Demà 26 d'octubre a les 19:00 hores, la biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta acull la presentació del llibre" Reviure els fets" d'un dels històrics líders de l'esquerra independentista, Carles Castellanos.

Segons el pròleg del cupaire Albert Botran historiador:


"En aquestes pàgines no hi trobareu narracions èpiques ni contes a la vora del foc com els que ens arriben de les narracions sorgides de les cuines de l'engany. Hi trobareu, en canvi, la realitat crua d'uns fets i la narració d'un compromís de centenars i milers de persones que el poder establert ha volgut oblidar durant anys, però que ara es troben protagonitzant fets singulars".

"Aquest llibre vol ser -i és- la narració, des d'una experiència personal, d'uns aspectes amagats del ressorgiment de tot un poble; l'explicació d'allò que alguns qualifiquen de miracle, però que no és cap altra cosa que l'acumulació de vides compromeses que pensen i lluiten per l'alliberament col·lectiu".


"El llibre d'en Carles són unes memòries dures, amb un punt d'amargor en alguns passatges, però tenen el valor de representar seixanta anys de trajectòria incombustible. De ser-hi sempre, sense esperar res a canvi." Del pròleg d'Albert Botran, historiador.
Carles Castellanos i Llorenç (Barcelona, 1942) és enginyer industrial i lingüista. Doctor en Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és autor de diversos diccionaris i treballs sobre llengua, societat i ideologia. Ha estat director del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB i de l'Observatori Català de la Llengua Amaziga. Conegut per la seva prolongada militància independentista des de principis dels anys seixanta, actualment és militant de Poble Lliure i de la CUP, i membre de l'ANC, de la qual ha estat vicepresident. El seu compromís li ha comportat períodes de presó (1965, 1974, 1981, 1982, 1988), d'exili (1974, 1992) i de clandestinitat. Ha escrit nombrosos textos sobre l'opressió nacional i de classe i la consciència i la lluita d'alliberament.
 

Presentació del llibre demà a la Biblioteca d'Amposta Foto: Cedida


Una oportunitat única per conèixer en quin punt es troba la lluita independentista, "el camí traçat fins ara, aprendre dels errors i avançar cap a la independència" de la mà de l'històric militant i autor del llibre Carles Castellanos.

L'acompanya en el seu viatge a les Terres de l'Ebre, Pep Peraire, militant independentista manresà que va ser membre de l'organització juvenil Maulets, la CUP de Manresa, Poble Lliure i membre del secretariat de l'ANC en l'àmbit nacional.

Ell traçarà i farà de fil conductor de la història de l'independentisme des dels anys setanta fins a l'actualitat.
 
 

 

Participació