Movem Tortosa proposa instal·lar minideixalleries a tots els barris i pobles de la ciutat

El primer partit de l’oposició presentarà també la recuperació del Camí de Sirga entre el barri de Ferreries i Jesús

Grup Municipal Movem Tortosa
Grup Municipal Movem Tortosa | Movem Tortosa
Aguaita.cat
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:11h
Movem Tortosa estrena el curs polític plantejant una oposició positiva que busca  l’equilibri entre la construcció i la crítica envers totes aquelles qüestions relacionades amb  la ciutat, presentant dues mocions que van en la línia del que és el seu projecte de ciutat. 

En este primer ple després de l’estiu, defensaran una moció relacionada amb el tema  del reciclatge i la neteja de Tortosa i les seues pedanies. El primer grup de l’oposició  presenta el tema del reciclatge com a instrument clau per combatre el canvi climàtic des de  les ciutats i pobles però també per aconseguir reduir els residus sòlids, contribuint així a  tenir una ciutat més neta i lliure de brossa. 

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha recordat que Tortosa no arriba a complir l’objectiu  de reciclar almenys un 50% dels residus municipals que la Unió Europea va marcar per al  2020, de fet ha remarcat que juntament amb Deltebre ha fet davallar la mitjana del Baix  Ebre, sent la pitjor comarca de les Terres de l’Ebre, situant-se en un 44% al 2019, últim any  del que consten dades. Encara més lluny queda de l’objectiu per al 2030 d’arribar al 60%. 

Per tant, tot i que Tortosa compta amb una deixalleria mòbil, Jordan ho considera insuficient  “ja que només va algunes hores i dies, sent un servei finalment infrautilitzat per la  ciutadania; per aquesta raó i per complementar aquest servei, proposem la instal·lació de  minideixalleries fixes als barris i pobles de la ciutat, com ja s’ha fet en molts pobles i ciutats  de Catalunya i també de les Terres de l’Ebre amb bona acollida per part de la ciutadania”.  

Les minideixalleries tenen com objectiu facilitar a la ciutadania la recollida de residus  especials de petit format que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva i  que, per a un correcte reciclatge, s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal, com  podrien ser bombetes, CD, piles, petits aparells elèctrics i electrònics, etc. 

“Amb la seua instal·lació afavoriríem i facilitaríem el reciclatge entre la ciutadania, en evitar  el desplaçament fins la deixalleria municipal o esperar els dies en que estigui disponible la  mòbil al barri o poble per reciclar productes de petit format, que fins ara acaben  majoritàriament a la brossa sense ser reciclats correctament” afirma Jordan.

La formació progressista també portarà a votació la proposta que ja van presentar abans  de l’estiu i que pretén recuperar el Camí de Sirga entre el barri de Ferreries i Jesús, una  proposta que recull les reivindicacions de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ferreries.  Pràcticament un quilòmetre que transcorre per la vora del riu, passant per darrera la fàbrica  d’olis Faiges i que en aquests moments està abandonat, ple de vegetació, amb uns tubs  que aboquen al riu amb tanques des de fa anys i fins i tot tallat per finques particulars. 

Tot i que esta proposta està recollida al PAM, no hi ha constància de cap actuació  prevista a este tram de camí i per tant, des de Movem Tortosa proposen l’acceleració i  priorització d’aquesta recuperació, que a dia d’avui està per iniciar-se. 

Quan a qüestions relacionades amb la ciutat, Movem Tortosa ha lamentat que l’ajuntament  no hagi impulsat un nou model de festes, “improvisant i provocant el descontent de la  ciutadania i oblidant un cop més el jovent” ha afirmat Jordan.