1 de 10
incedis

Les restriccions per l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi entren en vigor en 8 municipis ebrencs

La suspensió d'acampades i rutes s'activarà este divendres al migdia

Tancament del Montsant | ACN
per Lluís Girona / Roger Tugas Vilardell, 12 d'agost de 2021 a les 09:56 |
Les restriccions i prohibicions establertes pel Govern davant de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi han entrat en vigor este dijous en 8 municipis de les Terres de l'Ebre, 279 a tota Catalunya, després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat la resolució. Esta concreta la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l'entorn immediat. Tot i això, aquests dos punts no entraran en vigor fins divendres al migdia. En concret, els pobles ebrencs afectats són Flix, la Palma d'Ebre i Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre; i Batea, Caseres, la Fatarella, La Pobla de Massaluca i Villalba dels Arcs, a la Terra Alta. 


Sí entren en vigor este dijous la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10.00 i les 20.00 hores, exceptuant la recollida de la fruita; i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, a excepció de les que permeti Trànsit.

A més, es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10.00 i les 20.00 hores i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, a excepció de residents.


Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa. Les mesures estaran vigents fins a les 00.00 hores del 17 d'agost.
  Igualment, el Govern ha activat dos plans d'emergència, l'Infocat i el Procicat per onada de calor i s'ha instat sobretot a no llençar burilles al medi rural, ja que aquestes causen un de cada 20 incendis, per bé que en total els humans són responsables del 80% dels incendis. "Cal evitar les simultaneïtats, si n'han d'afrontar 3 o 4 incendis alhora, els bombers patiran molt", ha alertat Amorós. També ha instat a cuidar la gent vulnerable, com gent gran i malalts crònics i a evitar fer esport o passejar mascotes en els moments de més calor.

Els 279 municipis en nivell 3 del Pla Alfa by edicio naciodigital on Scribd

 

Participació