Ampli dispositiu de recerca per terra, subaquàtica i aèria per localitzar el noi desaparegut a l’Ebre

Alguns dels efectius desplegats en el dispositiu de recerca del jove.
Alguns dels efectius desplegats en el dispositiu de recerca del jove. | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:24h
La recerca del jove de Sabadell desaparegut este dijous al migdia al pas del riu Ebre per Miravet seguix sent molt intensa a mitja tarda, amb 20 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 13 patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Guàrdia Civil, del Servei d’Emergències Mèdiques i de Creu Roja. El noi havia acabat de participar en una sortida amb caiac amb altres alumnes de l'institut. Quan es recollien les embarcacions, s'ha tret l'armilla salvavides, s'ha tirat a l'aigua i ha desaparegut. Un dels seus companys ha donat l'alerta. Els treballadors de l'empresa de lloguer dels caiacs l'han buscat a l'aigua sense èxit.

Segons ha apuntat l'alcalde de Miravet, Antoni Llambrich es tracta d'un punt que, malgrat l'actual baix cabal de 155 metres per segon, pot resultar perillós pels corrents i remolins que es generen pocs metres aigües avall. El consistori ha habilitat una sala annexa a l'edifici a la casa de la vil·la on els companys i professors del noi desaparegut són estan atesos per psicòlegs del SEM.

Entre la vintena de dotacions dels Bombers hi ha un helicòpter MAER, que ha transportat efectius dels GRAE Subaquàtics i de la unitat sanitaritzada i 3 embarcacions, a més de dotacions terrestres. També hi participa una unitat canina i la subaquàtica dels Mossos, amb un helicòpter.
 
La desaparició del noi de 15 anys estudiant ha fet suspendre els actes d’inauguració de les obres de reforma de l’Església Vella i del nou l'Edifici de Serveis Municipals, a Garcia, i també el lliurament dels Premis Sirga d’Or a Móra d’Ebre, segons ha informat la Diputació de Tarragona.

L’Ajuntament de Sabadell s’ha posat a disposició del centre educatiu on estudia el jove desaparegut  i ha contactat amb els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament de Miravet, municipi on un grup d’alumnes sabadellencs estaven d’excursió, per oferir el seu suport i col·laboració, segons el comunicat que ha fet públic.